2017 åR av Retina: fremme en tverrfaglig plattform mot diabetes og dens virkninger

2017 åR av Retina: fremme en tverrfaglig plattform mot diabetes og dens virkninger

2017 år av Retina: fremme en tverrfaglig plattform mot diabetes og dens virkninger

madrid / Efe / javier tovar lørdag 03/11/2017

The Diabetes Tverrfaglig Platform, som har som mål å fremme kommunikasjon og nærhet mellom fagfolk og pasienter, har blitt presentert i Madrid, innenfor de tiltak planlagt i 2017 som året for netthinnen; Den ble lansert på "Retina og diabetes", organisert av den spanske Diabetes Federation (FEDE) og Stiftelsen RetinaPlus +

Andre nyheter

  • Målene for året Retina
  • Retina, øye hjerte

I debatten og påfølgende paneldebatt med spesialister og pasienter har de deltatt president i RetinaPlus + Foundation, Dr. Marta S. Figueroa; president i FEDE, Andoni Lorenzo; og María Teresa Álvarez oftalmóloga.

De har undersøkt effekten av diabetes på øyehelse, med to alvorlige synsforstyrrelser å bli behandlet til kontroll: Diabetisk retinopati og makulaødem.

En plattform for håp

Dr. Figueroa present Flerfaglig Diabetes Platform, en digital verktøy, resultatet av to års arbeid, som involverte medisinske spesialiteter som oftalmologi, pediatri, kardiologi, nefrologi, nevrologi, endokrinologi og primærhelsetjenesten.

Dette initiativet har støtte blant annet av den spanske Society of Ophthalmology; den spanske Society of Retina og Glass; og andre vitenskapelige samfunn og Nevrologi; endokrinologi; og allmennleger og familie.

Marta S. Figueroa bemerket at plattformen er allerede i drift og utviklet; han har beskrevet som "enkel og effektiv" og har bedt de som deltar på møtet for å spre det til å bli brukt og tjene som en mekanisme for å forbedre kampen mot diabetes.

sosial mangler bevissthet.

President FEDE, Andoni Lorenzo, sa at "ingen sosial bevissthet om diabetes som et problem av kronisk og alvorlig helse" som rammer om lag seks millioner mennesker i Spania (13 prosent av befolkningen), og spurte regjeringen til å lansere holdningskampanjer for å redusere trafikkulykker eller drevet mot kjønnsrelatert vold i forsvar av kvinner.

Ifølge data fra 2013, hadde verden 382 millioner diabetikere, et tall som i 2035 kan nå nesten 600 millioner kroner.

50 prosent av personer som er blinde av diabetes, har aldri gått til en øyelege, som har blitt vist på "Retina og diabetes."

En person med diabetes har en risiko ti ganger større enn den andre som ikke har denne sykdommen lider av øyeproblemer.

Tidlig diagnose; planlegger omfattende øyehelse i alle regioner; holdningskampanjer, bevissthet og utdanning; og fremdriften av en strategi for diabetesområdet i National Health System er, er tiltak rettet mot dette møtet.

Retina År 2017 Mål: redusere forekomsten av unngåelig blindhet.

"Målet med 2017 Year of the Retina er å redusere forekomsten av unngåelig blindhet i Spania," understreket Dr. Figueroa, også medisinsk direktør i Ophthalmology Senter Vissum, sponsor av årets Retina vurderes av regjeringen faktum "eksepsjonell allmenn interesse".

Dr. Figueroa også eksponert medisinsk fremskritt i kampen mot øyesykdommer som følge av diabetes, så som anti-angiogene intravitreal injeksjon eller intravenøse kortikosteroider, i tillegg til operasjoner; Se fremover, fokuserer forskning på genterapi for å bekjempe disse sykdommene.

María Teresa Álvarez øyelege forklarte detaljene makulaødem, deres egenskaper og effekter, og har indikert at bare 20 prosent av diabetikere er fundus anmeldt.