Aitor Sanchez Food avfall bør ikke være på den ernæringsmessige pyramide.

Aitor Sanchez Food avfall bør ikke være på den ernæringsmessige pyramide.

Aitor Sánchez: Matavfall bør ikke være på den ernæringsmessige

pyramide.

MADRID / EFE / ANA SOTERAS onsdag 05/17/2017

Kostholdsekspert Aitor Sánchez sier at befolkningen ikke kan tolke anbefalingene fra Food Guide Pyramid fordi ikke kalibrert nøyaktig er moderat eller sporadisk inntak av enkelte matvarer, for eksempel pølser eller godteri, som ikke bør vises siden de er "matavfall "

Andre nyheter

  • SENC nye Food Guide Pyramid: Sunn livsstil
  • liv. Aitor Sánchez: "Vi trenger en revolusjon i mat"

Denne maten teknolog, blogger (midietacojea.com) og samarbeidspartner i ulike medier analyserer den nylig lanserte Healthy Eating Pyramid av den spanske Society of fellesskap Nutrition (SENC) og mener det ikke reflekterer de vitenskapelige fremskritt i det siste tiåret siden "vi er klar over de matvarer som er forbundet med risiko og sykdomsforebygging og som ikke er overført til pyramiden".

I et intervju med EFEsalud Sanchez kritiserer pølser, snacks, kaker, søtsaker og selv vin og øl som mat og drikke valgfritt, sporadiske og moderat forbruk er inkludert.

"De bør ikke vises, er matavfall. Men ikke fordi de aldri kan bruke, kan vi alle gjøre det innimellom, men når uttrykkelig vises i et sunt kosthold pyramide folk tror at kan konsumere uten å vite hva som er en sporadisk eller moderat forbruk ", sier foreningen medlem vitenskapelig Dietetics unsponsored, i denne anledningen, snakke i en personlig egenskap.

"Vi har fortsatt en ernæringsmessig pyramide legger til at formen gjør den feiltolket og som kommer godt med til bransjen", og han siterer tilstedeværelse, på toppen av en pakke med snack merkevare som " unnlater å vise stolthet på baksiden av posen, som vises i næringspyramiden. "

Aitor Sánchez, "Hvis du spør noen hvor mye pølse gjør, vil fortelle deg at det gjør moderat, men du vet ikke si om moderat er en gang i uken eller en gang om dagen," sier han.

"Og det er ikke min mening at pyramiden ble misforstått, men ingen studier på feiltolkning av mat guider, samt å være noe som skjer hver dag: det er folk som føler de har overdrevent inntak av godteri eller alkohol "han argumenterer.

Også han mener at mat og proporsjoner en Middelhavet diett er ikke inkludert. "I Spania har vi et vestlig diett og ikke en middelhavsdiett med en base av grønnsaker, frukt og en grønnsak-basert og egg i kjøtt og fiskeprotein."

Er det mest hensiktsmessig pyramide form?

Aitor Sánchez er klar: "Trekanten eller pyramide er ikke den beste fremstillingen av å spise sunt fordi reir og reir onde", men generelt mener at dagens kosttilskudd retningslinjer ikke oppfyller deres endelige mål "er å gi gode anbefalinger befolkningen. "

Og han foretrekker at mat og deres frekvenser på en plate, som platen Harvard displayet, for eksempel, selv om det bare fokuserer på hovedmåltider ", men bedre enn viktigheten reflekteres etter sektor, ikke for historier ".

"Mer enn ved hjelp av en pyramide argumentere en mat guide for å være mer spesifikk, en shopping guide, eller lunsj eller middag som Harvard retten".

Og hvis du velger en næringspyramiden ville være den australske eksempel at "opprettholde uavhengige etasjer, inneholder bare sunn mat. På toppen er bare matvarer som bør inntas i mindre mengder og ved foten av frukt og grønnsaker, "sier eksperten.

Aitor Sánchez analyserer pyramiden

Aitor Sánchez analyserer de forskjellige delene av pyramiden sunn mat SENC, fra toppen til bunnen

  • Kosttilskudd De vises som individuelle valg som et flagg som kronene toppen. "Sobran. Hvis en diett er sunt du ikke trenger kosttilskudd. I tillegg er det en selvmotsigelse fordi i en helse-guide for allmennheten ikke inkluderer et individuelt valg. "
  • sporadisk eller moderat mat Godteri, boller, smør, snacks og pølser bør ikke vises, det er en melding forbruk. De er forbundet med sykdommer så som fedme, diabetes, tannråte, kolorektal kreft ....
  • Gjærede drikkevarer som øl eller vin "Flere og flere studier betalt for å si forebygge hjerte- og karsykdommer, mens uavhengige studier sier at årsaken åtte typer kreft. Du kan ta en øl eller vin fra tid til annen betyr ikke at du trenger å fremme det og forsvare sine gode egenskaper, fordi de ikke har".
  • Dairy "understreke to eller tre daglige indirekte midler som er uunnværlig. Det begynner å bli meieri forsvar. Du kan ta melk eller ikke, det avhenger av resten av kostholdet. I Spania tok 30 år med kampanjer som gjør oss til å tro at de er avgjørende for bein helse og studier viser hvordan beinhelse er uavhengig meieri vi hadde i barndommen.Hvis den spanske befolkningen visste at den største bein helse faktor er soleksponering og sport, ville daggry".
  • Fisk, kjøtt, grønnsaker, egg ... De har gjort et sammensurium av protein og si varierer i kosten. Belgfrukt jeg ville prioritere resten.
  • Frukt og grønnsaker: "De må være på bunnen av pyramiden".
  • Karbohydrater: "Korn har en rolle de ikke fortjener, men minst den anbefalte fullstendig. De bør ikke være på grunnlag av mat. Du kan ikke spise seks porsjoner om dagen, alt inntak av karbohydrater. "
  • Livsstil: "Ifølge hele (daglig fysisk aktivitet, emosjonell balanse, sunn mat teknikker, vanninntak ...) mindre i energibalanse, et konsept som brukes av næringsmiddelindustrien til å si at vi må trene mer og spise mindre kalorier, vi endte opp med å kjøpe lettprodukter fremfor ikke kjøpe det produktet. Bruke mer enn inge er å forenkle problemet med overvekt og fedme hvis viktigste problemet er å ta matvarer med høy energitetthet uten næringsverdi. "