Fernández-Aranda: Du går tilbake mer enn 60% av tilfellene av spiseforstyrrelser

Fernández-Aranda: Du går tilbake mer enn 60% av tilfellene av spiseforstyrrelser

Fernández-Aranda: Du går tilbake mer enn 60% av tilfellene av spiseforstyrrelser

MADRID / EFE / ANA SOTERAS onsdag 05/06/2015

Spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi, overspising ...) fortsatt en risiko i utviklede samfunn, selv om tidlig oppdagelse og innovative behandlinger la i dag for å komme seg mellom 60 og 80% av tilfellene, sammenlignet med 30% siden 20 år

Andre nyheter

  • Når maten blir et antidepressivt
  • Anoreksi 40: ansikt liv

Understreking prosenter forsker Biomedical Research Center i Red-Patofysiologi of Obesity and Nutrition (CIBERobn) Fernando Fernández-Aranda, som bemerker at de siste årene har også utviklet teknikker og prosedyrer som brukes og aktiv deltakelse fra pasienten.

Klinisk psykolog har blitt den første spanske som mottar Leadership Award på Forsknings 2015 pris den 25. april, Akademiet for Spiseforstyrrelser ved sin årlige konferanse i Boston.

  • Denne prisen anerkjenner hans bidrag til forskning innen spiseforstyrrelser.

Ja, det er en anerkjennelse av forskerkarriere i spiseforstyrrelser og fedme, og har en innvirkning på hvor er linjene av fremtidige forsknings- og retningslinjer for behandling. Og det er det stolteste råvarer.

  • Og hvor de går nettopp disse linjene med forskning i anoreksi, bulimi, overspising forstyrrelse ...?

De viktigste aksjonslinjer er risikofaktorer; innovasjon i behandlinger og søken etter felles faktorer med andre lidelser.

Når det gjelder risikofaktorer, er det nå klart at han ikke lenger legger vekt bare til en av dem (psykologisk eller biologisk) som for noen tiår siden, men sykdommen er forårsaket av samløpet av dem alle (miljømessige, genetiske, hormonelle, psykologiske ...)

En forsknings prioritet er interaksjonen av miljøfaktorer med genetisk. Akkurat som det er sykdommer som er forårsaket av spesifikke genetiske mutasjoner som forklarer deres sak, i en lidelse så som mat, for eksempel i tilfelle av forskjellige mentale lidelser er multi-kausalt. Ikke bare å finne genet eller den biologiske faktor, men å finne samspillet, hvilke miljøfaktorer har levd denne personen eller individuelle egenskaper som presenterer (personlighet, kognitive stiler, ugunstige emosjonelle opplevelser ...) i forbindelse med at genetisk sårbarhet, se om du er på økt risiko.

  • Innovasjon i behandlinger fokuserer også av interesse for vitenskap.

Enten i hvilken grad ny teknologi kan gi et mer kvalitet og bemanning av behandlinger som allerede viser effektiv som dataspill og kognitive rehabiliteringsprosedyrer, Internett-baserte behandlinger, prosedyrer virtuell virkelighet, eller kunstig intelligens. Avatarer for å hjelpe eller supplement til behandling, som har selvhjelp bistand, gjennom en teknologiplattform som kan gjenkjenne emosjonelle tilstander ...

  • Men innovatører er alle behandlinger og forskning relatert til hjernen.

I hjernen er involvert en rekke prosesser, som vil variere fra å søke belønning eller øyeblikkelig tilfredstillelse ved å spise, som i tilfellet med overspising eller emosjonelle spise i fedme, eller stivhet og overdreven kontroll, som i tilfellet av anoreksi.Vi prøver å se hvordan prosesser knyttet til følelser regulering, impulsivitet, overdreven stivhet eller utilstrekkelig mestringsstiler kan reguleres gjennom strategier som påvirker spesifikke hjerneområder eller funksjoner.

For eksempel med spillet "Playmancer" med rehabilitadora kapasitet, hjelper vi seier i emosjonell regulering til visse tilstander av frustrasjon eller til mat stimuli prøve å utforske hvilke hjerneområder er aktivert.

  • Den tredje linje med forskning som har vært nevnt er søken etter fellestrekk med andre lidelser.

Mens det ble antatt at de kan være mer eller mindre stramt, men vi ser fedme og spiseforstyrrelser dele mange faktorer, kan man utvikle seg til en annen, det vil si, hvordan kan det være overvektige barn og gjennom ungdomsårene eller vice versa føre til en spiseforstyrrelse.

Men fedme og spiseforstyrrelser er også påtenkt fra et komplementært (i lidelser overspising og bulimi) motsatt perspektiv (i tilfelle av anoreksi) eller, som i hvert tilfelle svarer differensielt før sensoriske eller emosjonelle stimuli.

  • Du tilbringer konsultasjon i psykiatri Institutt for Hospital de Bellvitge i Barcelona. Fra klinisk praksis hvordan tilfeller av spiseforstyrrelser har utviklet seg?

Det økte tidlig anerkjennelse og større sosial bevissthet er observert. I denne forbindelse har de hjulpet media. Familie, skole, primærhelsetjenesten tjenester ... erkjenner tilfeller med spiseforstyrrelser og et par måneder med evolusjon og dermed gå til spesialisert behandling og bedre prognose.

Det har også vært en klar bedring i behandlingsresultatene.20 år 30% av spiseforstyrrelser og nå mellom 60 og 80% ble utvunnet. Den type behandling, har graden av modenhet familie og pasient engasjement endret. For år pasientens holdning var tilnærmet null, det er nå generelt mer aktiv og en svært motiverende tilnærming og dialog er oppmuntret.

Men vi fremdeles finner mest relevante mål og narkotika mål, både spiseforstyrrelser og fedme, favoriserer en mer lokal og effektiv intervensjon. Men den flerårsaks naturen av disse lidelser og behov for ytterligere vår forståelse av dens årsaker, har lang å nå dette målet så langt.

  • Vigorexia, ortoreksi, drunkorexia, Diabulimia ... lidelser inngår som ny i å spise atferd. I hvilken grad blir betraktet som sådan?

The American Psychiatric Association introduserte mai 2013, en ny manuell diagnostisering av spiseforstyrrelse og er klassifisert i tre typer: anorexia nervosa, bulimia nervosa og overspisingslidelse.

I sin tur fem undergrupper regnes: atypisk anorexia nervosa, når den oppfyller alle kriteriene for anorexia nervosa, bortsett vekt; bulimia nervosa når ikke oppfyller kriteriet om minimum ukentlig frekvens; Overspising når de ikke oppfyller minstekravet ukentlig frekvens; Rydding lidelse har tilbakevendende oppkast atferd kompenserende formål, men uten tilstedeværelse av tidligere binges; syndrom og nattlig inntak eller overspising natten, våkner eller etter middag.

På den annen side, selv barndommen lidelser som pica (uimotståelig trang til å spise uten nærings stoffer slik som papir, kritt ...) er inkorporert; uorden rumination (gjentatt oppstøt) og begrensende organer / unngå matforbruk (avvisning av en normal diett uten årsaker tilknyttet anorexia nervosa eller bulimia nervosa).

De andre kategorier som vanligvis er beskrevet i de media, selv om gjenspeiler en rekke symptomer som kan forekomme i enkelte tilfeller, ikke slår ut i kategori med diagnostisk enhet, og i ingen av disse tilfellene i løpet av de spiseforstyrrelser .