Skoler og barnehager, det første utbruddet av virale infeksjoner i vinter

Skoler og barnehager, det første utbruddet av virale infeksjoner i vinter

Skoler og barnehager, det første utbruddet av virale infeksjoner i vinter

Madrid / EFE / H.Fernández / A.M.Belinchón onsdag 18/01/2017

Lær hygieniske tiltak som dekker nese og munn når du hoster, ved hjelp av vev og, fremfor alt, vaske hendene ofte er noen av nøklene levert av barnelege Fernando Baquero å redusere overføring av luftveisinfeksjoner i skoler og barnehager

Andre nyheter

  • Hva du har er forkjølelse eller influensa?
  • Når det influensa-epidemien, beskytter branner

Ankomsten av vinteren påvirker spesielt vår helse, og at den minste av plutselige temperaturendringer som favoriserer oppføring av virus i kroppen.

De første infeksjoner som utvikler, som Fernando Baquero, en barnelege på sykehuset La Paz i Madrid sier, er det rhinovirus, fremstilling av vanlige forkjølelser. Så, i slutten av høsten og tidlig vinter, viser bronkiolitt Og senere, Flu "Hvert år er det samme sekvens," forklarer han.

Hvorfor kulden gjør oss mer utsatt for luftveissykdommer?

Om vinteren forekommer en økning i forekomst av luftveissykdommer forårsaket av forskjellige virus. I vårt ukentlige radioprogram "Scalpel" Fernando Baquero utvikler en rekke faktorer som forklarer hvorfor den kalde, selv om det ikke er den direkte årsaken, ja det gjør oss mer utsatt for smitte av virusinfeksjoner.

  • Virus reprodusere og bedre temperaturer og lav luftfuktighet overføre, og disse forholdene normalt oppstått i vinter.
  • Kulden gjør vårt forsvar til å bremse ned litt fordi det fører til sammentrekning av blodårer, spesielt i nesen, og dette gjør nå mindre hvite blodceller (celler som forsvarer kroppen) til stedet for infeksjon.
  • Virus (tallrike og langstrakte strukturer med pisk-liknende) celler i åndedrettssystemet, som beveger seg slimet mot halsen og magesekken, hvor den vil bli ødelagt forbli "fast" i mucus og cilia. Kald bevirker bevegelsen av disse cilia avtar, og derfor letter fremdriften av virus og andre bakterier inn i de nedre luftveier.
  • I vinter har vi flere møter i lukkede og mindre ventilert sted. Muligheten for infeksjon, spesielt blant barn, er mye mer uttalt, så i sommer ser vi langt færre luftveisinfeksjoner, gjenoppstå i løpet av skoleåret.

Tips for å forhindre infeksjoner

I henhold til ekspert innen pediatrien, hvis vi verne i overkant, øker den svette, svette og kjøler disse plutselige endringer i temperatur er ikke bra for kroppen Av denne grunn anbefales det materiale til svette, som for eksempel bomull.

Som for Strøm Informerer et variert kosthold gjennom hele året som inkluderer frukt og grønnsaker fordi de inneholder Vitamin A og C i normale mengder.

"Vitaminer er bra for å opprettholde en tilstand av global helse som vil beskytte oss mot infeksjon og underskuddet kan gjøre oss syke oftere si," sier Fernando Baquero.

Videre hevder han at "ingen bevis for at vitamintilskudd er best å forebygge luftveisinfeksjoner."

Beskyttelse mot UV ikke bli neglisjert i vinter: "I Spania, for eksempel, er sol i mange dager i året og barn når de forlate banen i kalde og solfylte dager bør fortsette å bruke beskyttelse og solkremer egnet til å hindre solbrenthet, som også oppstå i vinter, "sier han.

For å hindre overføring av virale infeksjoner i skoler og barnehager, på hygiene Det er grunnleggende. Dekk til nese og munn med hånden eller knyttneven når du hoster, bruke vev og vaske hendene er noen av de forebyggende tiltakene.

"Infeksjoner har ikke bare luftbåren, men kan forbli på overflaten av lommetørkler, seng, klær, og hvis klassekamerater spille leker der sneezed et barn er de også utsatt for tidligere infeksjon flere timer, "sier Baquero.

Virale partikler overlever bedre i hardt underlag av tre eller metall. Av denne grunn, anbefaler eksperten opprettholde god hygiene på alle overflater i kontakt med barnet, for eksempel dører og vinduer.

Som for generell behandling av hjem Det er viktig å opprettholde en temperatur som er behagelig for hele familien, uten å misbruke oppvarming, og ventilere rommene hver dag. Baquero rådes til ikke å røyke inne i huset, fordi sigarettrøyk er svært skadelig for luftveiene og tydelig favoriserer infeksjoner.