MSG kontroversen: Kinesisk restaurant syndrom.

MSG kontroversen: Kinesisk restaurant syndrom.

bruken av MSG som Næringsmiddeltilsetning Han begynte å bli avhørt i 1968 som følge av brevet som en amerikansk lege av asiatisk opprinnelse sendt til New England Journal of Medecine forteller at "jeg har sett en merkelig syndrom hver gang jeg spiser på en kinesisk restaurant ... (). Syndromet begynner vanligvis mellom 15 og 20 minutter etter å ha spist starteren, og varer i ca to timer ... (). De mest fremtredende symptomene er nummenhet i nakken som stråler ut mot både armer og rygg, generell svakhet og hjertebank .... " Og mistenksomhet pekte på vin, soyasaus, eller mononatriumglutamat.

Brevet provosert responsen fra mange leger som sier de hadde lidd de samme symptomene, som gjorde konseptet ble etablert. "Chinese Restaurant Syndrome" å beskrive dem. Kort tid etterpå, tidsskriftet Nature knyttet det direkte med mononatriumglutamat, og fra det øyeblikket ikke bare advart mot disse små konkrete lidelser, men oppsto stemmer som knyttet ham med autisme, demens, hyperaktivitet og atferdsforstyrrelser hos barn, astma, og selv neuronal degenerasjon.

I 1969, en studie hos gnagere detektert lesjoner i hjernen når de injiseres med MSG, men dosen var ekstremt høy og kan ikke likestilles inntak hos mennesker.Men selv om senere studier har motbevist resultatene av virkningen av glutamat på hjernen Kritikere av denne additiv fortsatt refererer til 1969 studie for å dokumentere sine bivirkninger.

Varselet vokste og ble populær takket være mange Motstandere av dette additiv George R. Schwartz, med sin oppsiktsvekkende bok 'excitotoxins: smaken som dreper', der han argumenterer at nerveceller kan bli skadet på grunn av den spennende effekten av mononatriumglutamat.

Flere studier belie dårlig rykte av mononatrium

glutamat.

Selv om begge videre studier, som alle vurderinger av etater og referanse enheter (som nevnt i FDA eller FAO / WHO) har vist at forholdet mellom glutamat med symptomer tilskrevet ham er ikke sant, hans dårlig rykte han har holdt ut.

En rapport utgitt av Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB) på anmodning fra FDA, anslått at 3g forbruk av dette additiv bare Uten utgjør en del av en mat, kan det føre til symptomer som de som er beskrevet i den kinesiske restauranten syndrom hos friske mennesker, men følsomme for denne additiv. Men de er ikke normal bruk.

Du kan individuelt noen mennesker viser en spesifikk følsomhet for mononatrium glutamat. , Som andre manifest bivirkninger for enkelte matvarer. I dette tilfellet, som hvis noen intoleranse eller allergisk reaksjon, er nødt til å unngå forbruker dette additiv.

Som for beløpene vi forbruker, FDA beregninger viser at mengden av naturlig forekommende glutamat Amerikanere konsumerer daglig er omtrent 13 g / dag, og mengden av glutamat fra MSG Det handler om 0,55g per dag.Beløper seg lik de i en konsensus publisert i European Journal of Clinical Nutrition Som det anslått at i Europa det totale inntaket av glutamat er fra 5 gram til 12g om dagen, hvorav 0,4 er fra additiv.