En cyberattack påvirker ulike sykehus i England

En cyberattack påvirker ulike sykehus i England

En cyberattack påvirker ulike sykehus i England

LONDON / EFE fredag ​​12.05.2017

I dag er en cyberangrep rammet datamaskinene til ulike sykehus og medisinske sentre i England, bekrefter overfor Efe en talsmann for avdelingen for teknologi britiske offentlige helsevesenet (NHS Digital)

På 1530 lokal tid (1430 GMT), hadde 16 britiske helsemyndigheter rapporterte problemer, ifølge NHS Digital, som mener angrepet kom via et ondsinnet program som heter "Wanna Decryptor".

London sykehus, Blackpool, Nottingham, Cumbria og Hertfordshire, blant andre områder, har blitt rammet, og mange av dem har blitt tvunget til å slå av datamaskinene sine, ifølge lokale medier har rapportert.

Britisk helsetjeneste advart om at angrepet ikke har blitt "spesielt rettet" mot det offentlige systemet, men "påvirker organisasjoner i alle sektorer".

Helse systemteknikere jobber med Nasjonalt senter for Cybersecurity -adscrito den britiske etterretningstjenesten for å prøve å løse hendelsen.

"I dag er det ingen bevis som er tilgjengelig pasientdata," sa NHS Digital i en pressemelding.

Unngå å gå til sykehuset etter cyberattack

Blackpool helsemyndigheter rapporterte om Twitter på "et dataproblem som rammer noen av systemene i medisinske konsultasjoner."

"Vennligst unngå kontakt med medisinsk senter hvis ikke absolutt nødvendig," har bedt innbyggere, mens har rapportert nasjonalt telefonnummer for ikke haster medisinske tilfeller.

De ansvarlige for helsetjenesten i Derbyshire i mellomtiden indikert at deres datasystemer har blitt "slått av midlertidig" av cyberattack.

Ifølge lokale medier har rapportert, har helse systemarbeidere mottatt meldinger på sine datamaskiner ber om en sum penger for å gjenopprette sine filer.