Diagnose av anemi hos katter og tilhørende sykdommer.

Diagnose av anemi hos katter og tilhørende sykdommer.

etter å ha lest symptomene, sikkert du lurer på hvordan du kan bekrefte om katten din virkelig lider eller anemi. Vel, Diagn Ikke uventet, anemi i Katt Det er forholdsvis lett gjennom en blodprøve, men utfordringen er oppdage Fordi som stammer For å gjøre dette, vil din veterinær følge en diagnostisk protokoll som begynner med en rekke spørsmål om helse og symptomer observert i katten din. Det er viktig vite:

  • Hans tilstand av vaksinasjon og deworming
  • Hvis du har gjort en test av leukemi og feline immunodeficiency virus.
  • Deres levesett (hjemme eller utenfor tilgang).
  • Sameksistens eller kontakt med andre katter.
  • Nyere medisinsk behandling.
  • Tilgang toksisk (Rottegift, bly maling, paracetamol ...).
  • Og generelt, noen symptomer til å mistenke at noe er galt i katten din.

Etter dette spørreskjemaet, vil veterinæren skanner katten din og ta en blodprøve for en blodprøve Blod formel antall og volum av erytrocytter i blod (hematokrit) blir verifisert, og andre parametere som bidrar til å karakterisere den type anemi minino, som mengden av hemoglobin, variasjonen i størrelsen på erytrocytter, tilstedeværelsen av retikulocytter og telling og klassifisering av hvite blodceller og blodplater.

I for blodkjemi totalt protein, albumin, globuliner, og andre parametere som er av underliggende sykdommer slik som levertransaminaser, urea, kreatinin og skjoldbruskkjertelhormoner måles.

Også i en blodutstryk kan direkte observere mikroskopisk form, størrelse og farge av blodelementene og parasitt Mycoplasma haemofelis

Andre tester er nyttige for utelukke sykdommer som forårsaker anemi hos katten din Slik som tegn på leukemi og feline immunodeficiency virus, eller undersøkelse av avføring og urin. I tillegg til imaging tester, så som røntgen og ultralyd visualisere massen eller økt størrelse av organer feline.