Sommer demontering myter

Sommer demontering myter

Dekonstruere myter sommer

MADRID / EFE-REPORTAJES / Purificación LION tirsdag 20/06/2017

En løgn gjentatt tusen ganger fortsatt er en løgn. Derfor, selv om hver sommer vi høre de samme uttalelser om vår helse, mange av dem har ingen vitenskapelige bevis. Men andre inneholder en kjerne av sannhet. Flere spesialister forklare oss i detalj disse mytene gjenoppstår hvert år med varmen

Andre nyheter

  • I sommer, se dine ører
  • Eye risiko i sommer: hvordan du kan beskytte

Sa jeg Skjær fordøyelsen?

Hvem har aldri fryktet å bli kuttet fordøyelsen ha badet for tidlig etter å ha spist? Våre foreldre tvang oss til å vente flere timer etter måltidet for å få oss i sjøen eller bassenget fordi ellers vi risikerte lidelse den fryktede kutt fordøyelsen. Var de riktig eller var overreagerer?.

I denne forbindelse, Milagros Arocena Oyarzabal, en spesialist i Family og samfunnsmedisin, presiserer at begrepet "fordøyelsen court" ikke svarer til noen anerkjent klinisk enhet.

Hva er folkemunne mener med et kutt på fordøyelsen er faktisk syndrom hydrocution at, som legen forklarer, "er forårsaket av en differensiell termisk sjokk. Det forekommer oftere når temperaturen i vannet er under 27 grader Celsius, eller når det finnes minst fem grader av differansen mellom kroppstemperatur og vannet.

Det er synkope forårsaket av den plutselige endringen i temperatur som oppstår når kroppen kommer i kontakt med kaldt vann.

"Det er en fordøyelseskanal problem, men cardiocirculatorio.Den plutselige kontakt med kaldt vann fører til en reduksjon i hjertefrekvensen med nedsatt blodtilførsel til hjernen, noe som kan føre til bevisstløshet og hjertestans "detaljer Luis Moreno Almazan, spesialist i fordøyelsessystemet sykehus HM gruppe.

Den hydrocution kan produseres ved brått komme i vannet etter soling over lang tid, for å øve intens fysisk trening, ta et tungt måltid eller forbruker noen psykofarmaka. Symptomer er hodepine, blekhet, kvalme, brekninger, svimmelhet, tåkesyn, tap av bevissthet (i alvorlige tilfeller) og sirkulatorisk kollaps (i ekstreme tilfeller).

"Det mest effektive tiltaket for å forebygge hydrocution ikke dykke på en gang, men gå sakte i vann soaking føttene, håndledd og nakke, og unngå langvarig soleksponering eller spise mye før du får i vannet "sier Dr. Moreno Almazán.

Den valgfrie understreker at det er tillatt bad etter å ha spist.

"Faktisk, hvis vi tar våre barn i to timer eksponert for solen uten bading, kan vi oppmuntre det, ved ferdigstillelse av tiden, ivrig etter å kaste vann og gjennomgår en hydrocution" advarer han.

Derfor Dr. Moreno Almazán anbefales forsiktighet, spise med måte og komme sakte ned i vannet.

Maneter

I tillegg kan bade i sjøen gi noen hyggelige overraskelser, som å møte en manet. En vanlig Tanken er at sårene forårsaket av disse dyrene ved å spraye dem med eddik lettet eller urin. Men det er ikke akkurat anbefales.

I denne forbindelse, Vicente Palop, velferd visedirektør ved sykehuset La Ribera de Valencia, sier at bruk eddik eller vaske såret med urin "er svært vanlige hjem rettsmidler, men kan føre til skader forårsaket av maneter spredning".

Dr. Palop sier at "i motsetning til det mange tror, ​​maneter ikke stikk eller bitt, men nok til at gni mot sine tentakler til sår som forårsaker smerte og svie."

Dermed spesialister spansk Helsedepartementet viser at hvis det har kommet i kontakt med en manet må rydde det berørte området med salt vann, aldri med ferskvann området. Tilsvar oppmerksom på de som ikke bør gni såret med sand med håndkle eller noe som kan ytterligere skade huden.

"Hvis det er noen gjenværende tentakkel festet til huden, for ikke å gjøre brå bevegelser for å gi den bort. Må fjernes med pinsett uten å berøre det berørte området for hånd", sier de.

Et annet råd er å bruke kaldt i 15 minutter med en plastpose med is. Men de oppmerksom på at isen ikke skal komme i direkte kontakt med huden. I tillegg eksperter fra Helsedepartementet sier at hvis smertene er alvorlig eller får status på personen gradvis verre, bør du gå rett til et sykehus.

Solen og huden

På denne tiden av året bruker vi mer tid utendørs florerer falske forestillinger om solbeskyttelse. En av de mest aksepterte er at tanning forhindrer solskader.

Men eksperter fra den spanske Academy of Dermatology og Venereology (AEDV) sier at det faktum at en person er brun ikke forhindre reaksjoner UVA kan føre til rynker, aldring, pigmentflekker og med kreft.

Hudleger av AEDV oppmerksom på at i løpet av sommeren, bør du ikke sole seg mellom 12.00 og 17.00, og må alltid bruke solfaktor på minst 30, at 30 minutter skal påføres før avreise huset og fornyet hver to eller tre timer.

De forklarer også at i tillegg til kjemiske solkremer, er det nødvendig å ty til fysisk som solbriller, caps eller hatter. "Hvis du kommer til å nyte en dag på stranden, bør du alltid ha en paraply" indikerer.

"Et annet aspekt å vurdere er at på overskyete dager, der den varme følelsen som vi føler kan være lavere, sollys filtrert gjennom skyene," avslørt. Derfor, "vi må fortsette å beskytte seg mot solen" indikerer.

Mange tror at hvis solkrem ikke er brukt, broncearán raskere. Men eksperter understreke at AEDV hvis det dispenserer med solkrem, mest sannsynlig lider en solbrenthet.

Når det gjelder den brune hudfarge, noen matvarer som gulrøtter hjelpe akselerere soling og beskytter huden mot solbrenthet, manifest spesialister spanske føderasjonen av Industries Food and Beverage (IFLA). Selv om de forsiktig at mens forbruker denne maten må alltid beskyttes med solkrem.

I mellomtiden, Paloma Cornejo, Hudpleier medlem av AEDV, bemerker at vitamin A "er nok mer vitamin hjelper opprettholde sunn hud og hjelpe tanning fordi den fremmer utviklingen av pigment i huden."

Legen hevder Cornejo beta-karoten, eller forløper for vitamin A, ikke er akkumulert, men bare kroppen absorberer mengden og forkaster resten. I tillegg til gulrøtter, de er også kilder til vitamin-A-gresskar, tomat, spinat eller aprikoser.

Gå ned i vekt i sommer

I feltet av mat, er sommeren lastet med falske forestillinger. En av de farligste er de såkalte mirakel dietter som lover betydelig vekttap i løpet av kort tid.

"Fad dietter er ikke den beste måten å gå ned i vekt permanent.Denne typen mat kontroll, vanligvis lover at du vil miste vekt raskt. Gjør det strengt begrense hva du spiser eller unngå visse typer mat, "sier National Institute of Diabetes, Digestive og nyre sykdommer USA.

"Du kan gå ned i vekt i starten, ja, men det er vanskelig å fortsette denne type diett. De fleste mennesker vil snart bli lei av å følge dem og gå tilbake opp kilo tapt, "forklarer denne enheten.

Tilsvarende Aránzazu Perales, HM Hospital ernæringsfysiolog, sier at "vi må unnslippe mirakel dietter fordi, foruten å være svært restriktive, kan ha en rebound effekt og gjøre det mer kilo de tapte friske."

Når det gjelder å miste vekt, er eksperter anbefaling om å følge et sunt og balansert kosthold kombinert med fysisk trening.

"Velg sunn mat, spise små porsjoner og innlemme trening i din daglige rutine. Sammen kan disse matvaner og mosjon være en sunn måte å gå ned i vekt, og ikke øke den igjen. De reduserer også sjansene for å utvikle hjertesykdom, høyt blodtrykk og type 2 diabetes, "råder National Institute of Diabetes, Digestive og nyre sykdommer USA.