ØNsker du å være mor og fryse eggene? Past 35 du er sent

ØNsker du å være mor og fryse eggene? Past 35 du er sent

Du ønsker å være mor og fryse eggene? Past 35 du er sent

MADRID / EFE / PILAR GONZÁLEZ MORENO tirsdag 03/21/2017

Ønsker du å være mor, men kan ikke finne tid? Flere og flere kvinner velger å fryse eggene sine (eggcelle vitrification er egentlig heter) til å trekke på dem senere og unngå fertilitetsproblemer som kan oppstå over tredve. Spesialister markere 35 som i en alder hvor du kan være for sent for vitrification fordi ikke bare reduserer mengden, men også kvaliteten på ovarian reserve

Andre nyheter

  • 8 ting som påvirker fruktbarheten
  • Ovodonación: Å konfrontere den emosjonelle
  • innvirkning.

Eggene er stjernene i reproduksjon og fødsel jenter har en tendens til å ha en million, men taper og når de når puberteten, er i ferd med 300.000. I løpet av deres reproduktive år, hun har ca 400 egg å prøve morskap.

Derfor, i gjennomsnitt, en 18-åring har ca 86% fruktbarhet, og er tapt, slik at når over 40 bare har 36%, og bringer muligheten for å være mor naturlig avtar betraktelig ...

Dr. Loreto López, en spesialist i genetisk diagnose og gynekolog Victoria González Villafañez, begge Ginefiv klinisk enig i at ideelt sett vitrified ubefruktede egg når de er mellom 20 og 30 år, men forstår at det er en tid hvor ung heller si det, med mindre du har en sykdom som kreft, krever behandlinger som forårsaker irreversible skader på egg.

Ifølge Loreto López ikke eksisterer ennå er ingenting å slå den reproduktive biologisk klokke vordende mødre, og "kan ikke konverteres ubefruktede egg av dårlig kvalitet ubefruktede egg av god kvalitet".

Eggceller er ikke regenerative celler med et liv i 13-50 år ventetid, "underlagt miljømessige eksponeringer vanskelige å kvantifisere. Det vil redusere mengden og kvaliteten på eldre kvinner 35 år, og det er en misforståelse at assistert befruktning kan lindre denne forsinkelsen i å være mor. "

Forglassing omfatter omtrent 2500 euro, pluss omtrent 500 per år for å holde dem som er lagret i en flytende nitrogen tank ved mindre enn 196 ° C. For fjerning sedasjon er nødvendig og må utføres punktering folliklene ligger i eggstokkene å trekke ut oocytter.

Gjennomsnittsalderen for pasienter som søker å fryse eggene sine i Ginefiv er i dag 36 år.

I de siste ti årene har tredoblet antall fødsler av disse er mødre over 40 år, og gjennomgår registrering av den spanske Fertility Society (SEF), behandlinger utført i 2014 i de spanske sentre med kvinner over 40 er nesten 13.000 til 20.000 med ovodonación egne oocytter, noe som betyr at 70% av syklusene er utført befruktning med donor egg.

En annen grunn til at eksperter råder dem til å fryse så snart som mulig, er nettopp for å unngå den emosjonelle effekten av å få barn med donerte egg fra en annen kvinne.

Det skjer, de forklarer de nevnte spesialister EFEsalud at dagens mange kvinner begynner å tenke på å være mødre over 35 år, og mens de prøver forgjeves å tilbringe et par år, og dermed nådde klinikker rulle 40, når deres ovarial reserve det er ikke lenger er optimalt.

Og vi må også være klar over, sier Dr. Gonzalez Villafañez at over 40, spesielt 45, har morskap dens komplikasjoner fordi det øker risikoen for høyt blodtrykk og sesong diabetes, blant andre, og selv om det er sant tiden svangerskap styres godt, vil livmoren forblir det av en eldre kvinne. "

Være mor: andre negative faktorer

I tillegg til alder, den viktigste årsaken i nedgangen av fruktbarhet, er det andre faktorer å ta hensyn til for eksempel den snus, fedme eller alkohol, narkotika eller stress.

Ifølge Ginefiv klinikken, kan et dårlig kosthold påvirke slik at både menn og kvinner bør prøve å spise sunt hvis de prøver for en baby. I stedet for å konsentrere seg om spesielle typer mat, ville det være bedre at par håpe på god ernæring som en helhet.

Men mer er ikke alltid bedre, og en svært høye doser av vitaminer eller mineraler kan gjøre fruktbarhet nivåer avta. På samme måte kan en lav kalori diett, en næringsmangel og overvekt skade eggløsning og hemme ønske om å være en mor.

Vekten har også viktige implikasjoner. En dramatisk endring i normal kroppsvekt, enten gevinst eller tap, kan forårsake infertilitet hos både menn og kvinner, og selv redusere sjansene for suksess for assistert befruktning behandlinger.

I henhold til samme kilde, det har til og med blitt foreslått at 12% av primær infertilitet resultater fra vektproblemer.

Den snus, selv om mange ukjente, påvirker también.En tilfelle av kvinner kan føre til menstruasjonsproblemer, problemer i egglederne, livmorhals problemer og øker sjansen for graviditet utenfor livmoren

"The snus - klargjør Ginefiv på deres nettsted er så skadelig i fruktbarhet hos kvinner som kan si som legger ti år kvinner i fruktbar alder, noe som betyr at en røyker tretti år har den samme problemer en nonsmoker på førti. "

For menn kan røyking forårsake problemer i sammensetningen av sæd, faktisk, inneholder sigaretten hundrevis av forbindelser, hvorav noen er utvilsomt de som er ansvarlige for produksjonen av brudd i DNA av sperm , noe som i stor grad hindrer oppnå graviditet fortsatt under assistert befruktning behandlinger.

Blant dem er alkaloider som nikotin og toksiske forbindelser så som polyfenoler, aromatiske hydrokarboner, aldehyder, aminer og selv pesticider.

Den betydelige forbruk av alkohol, som peker til samme kilder, kan påvirke færre sperm, og kvinner drikker alkohol kan føre til uregelmessig menstruasjonssykluser og anovulatoriske perioder (menstruasjon som oppstår uten eggløsning).

Det øker også sjansene for spontan abort etter at en kvinne blir gravid og kan føre til en rekke alvorlige feil, fødsel kalles føtalt alkoholsyndrom eller FAS.

Marihuana kan hindre den naturlige befruktning av egg og sperm flytte mer problemer. Mengden og tilstanden av sæd avtar.

Angående kokain, heroin, ecstasy, amfetamin og andre stoffer, en av de mest foruroligende problemer er at i tillegg til å forårsake eller forverre mannlige seksuelle dysfunksjoner, for å forverre den generelle helse, kan skade DNA eller genetisk materiale av gameter (egg og sæd.)

Om stress, melder Ginefiv Clinic at mens det er sant at i dag "er fortsatt et mysterium nøyaktig forholdet mellom stress og fruktbarhet, til virkningen at denne øvelsen er umulig å ignorere i lys av en rekke studier, publisert i de viktigste vitenskapelige tidsskrifter i reproduktive saker, som viser hvordan stress påvirker vesentlig "redusere sannsynligheten for at en kvinne kan være en mor naturlig selv når den bruker assistert befruktning.