Ebola: britisk sykepleier som gikk viruset vil komme tilbake til Afrika

Ebola: britisk sykepleier som gikk viruset vil komme tilbake til Afrika

Ebola: britisk sykepleier som gikk viruset vil komme tilbake til Afrika

LONDON / EFE onsdag 12/04/2017

Britisk sykepleier Pauline Cafferkey, som i 2014 ble smittet av Ebola-viruset i Sierra Leone, vil returnere til landet for første gang siden han ble syk og overvinne sykdommen, han avslørte i dag BBC

Andre nyheter

  • En helsearbeider, nye tilfeller av ebola i Skottland
  • Ebola i 2017: På hvilket punkt er?

Helse led flere tilbakefall etter syk for første gang og kom til å bli oppført på fire anledninger på grunn av komplikasjoner forårsaket av viruset han kontrakt mens du arbeider i det afrikanske landet som frivillig omsorg for mennesker smittet med Ebola.

I et slikt tilbakefall, skotsk, 41, ble kritisk syk, i frykt for sitt liv.

Cafferkey fortalt i dag et program av den kjeden tilbake til Sierra Leone, en tur som har nestekjærlighet, er "psykologisk viktig" for henne som det vil bidra til å "lukke" to år "forferdelig".

"Det er der alt dette startet, og jeg tilbrakte et par forferdelige år siden da, så det skal bli godt å komme tilbake til en sirkel er stengt," sa han.

Sykepleieren, som for tiden er bosatt i Glasgow, bekjente også "begeistret" av hans tilbake til det landet.

Planer mot ebola

Cafferkey planlegger å delta i et maraton på 10 kilometer i byen Makeni (Sierra Leone) for å samle inn penger til organisasjonen Street Child, som hjelper unge som er rammet av epidemien.

Etter den tid at helse frivillig arbeid i Sierra Leone, ble landet rystet av en epidemi av Ebola at om lag 12 000 foreldreløse barn, ifølge tall offentliggjøres i dag av BBC.

I januar 2015 ble sykepleieren utskrevet fra Royal Free Hospital i London, som har en spesialenhet, hvor han fikk en antiviral eksperimentell behandling laget fra blodplasma fra en annen britisk sykepleier, Will Pooley, som allerede hadde overvunnet sykdommen.

Men han ble re-innlagt på forskjellige sykehus tre ganger, i oktober 2015, februar 2016 og i oktober samme år, etter å ha lidd komplikasjoner fra viruset som satte henne i kritisk tilstand.