Ebola i 2017: På hvilket punkt er?

Ebola i 2017: På hvilket punkt er?

Ebola i 2017: På hvilket punkt er?

Madrid / EFE / H.Fernández / A.M.Belinchón onsdag 03/01/2017

Ebola-viruset ble identifisert 40 år siden, og siden da har det vært flere utbrudd; den siste førte i 2014 til epidemien av større omfang i historien, blant annet fordi de aldri hadde utviklet en vaksine for å hindre spredning. Fra mikrofonene i "The Scalpel" diskutert på hvilket punkt er ebola i 2017 og fremskritt i forskning

Andre nyheter

  • Virus og pandemier: Seks spørsmål for menneskeheten
  • Teresa Romero Tap ebola

Etter to år er hovedfokus for media agenda, 9. juni, ble 2016 avsluttet sist ebola-epidemien, og etterlater en balanse på mer enn 11.300 dødsfall Nær 30.000 mennesker smittet og tusenvis av overlevende over hele verden.

Det første utbruddet startet i desember 2013 i Guinea-Conakry og det sprer seg til Sierra Leone og Liberia, men alarmen også hoppet til Vesten med spredningen av hjelpearbeidere og helsepersonell.

På den 7 august 2014 kom til Spania den første europeiske pasienten, misjonæren Miguel Pajares Hvem hadde blitt overført fra Liberia og dø fem dager senere i Hospital Carlos III i Madrid 25. september samme år også han døde av ebola annen misjonær, Manuel García Viejo Som hadde blitt sendt hjem fra Sierra Leone.

Teresa Romero, hjelpepleier, ble den første smittet utenfor Afrika etter å ha deltatt på sistnevnte.Etter 30 dager er angitt i den Carlos III Hospital som behandles med medikamenter og religiøse plasma Paciencia Melgar Som ble smittet av sykdommen i Liberia og slå team av leger som deltok annonserte sin medisinske utslipp på 5 november 2014

Ebola i 2017

"The epidemien er under kontroll og nå ingen kjeder av overføring mellom mennesker, slik at det er en zoonosis Dvs. at viruset trolig fortsatt i flaggermus og primater, men ikke noen nylige hoppe til mennesker, "sier José Ramón Arribas, smittsom sykdom spesialist og koordinator av isolatet High Level La Paz Carlos III.

Mens det er virus som kan opphøre å eksistere, som har skjedd med kopper er nesten utryddet i tilfelle av Ebola kan dukke opp et annet utbrudd hvis en infeksjon av et dyr tar et menneske, og også hvis viruset deretter overføres mellom to personer.

Ifølge eksperten, har vi ikke ta hensyn til slike sykdommer som aggressiv inntil ingen infeksjoner forekommer i West "Når Ebola-viruset begynte å påvirke Western var da lansert mange tiltak for å kontrollere in situ Afrika er meget nær og alle land må vite at når det er en epidemi av disse funksjonene ikke kan se bort fordi hvis ikke egoistisk til slutt vil påvirke dem, "sa han under intervjuet i" The Scalpel".

medisinsk fremskritt i de siste to år

Verden er et veldig lite sted hvis vi ser fra synspunkt av smittsomme sykdommer. Jose Ramon Arribas setter den siste krisen: "Det var en wake-up call for å undersøke nærmere. Åpenbart Det er en før og etter ebola og en veldig stor til å være bedre forberedt når det skjer igjen, "sier han.

Sykehuset i La Paz-Carlos III

Isolatet High Level Hospital Carlos III deltok tre tilfeller av Ebola og hadde 14 pasienter i forskning under den siste epidemien. Det er også den mest hemoragisk feber enheten har tjenestegjort i Europa, så det har blitt et referansesenter.

Dr. Arribas sa at det var ingen enhet av sitt slag i Spania når det var krise Ebola. "Dette er biocontainment enheter designet for å møte de første tilfeller av smittsomme sykdommer med høy risiko og utformet slik at alle patogener inn i rommet ikke kan forlate", forklarer han.

Disse sykdommene er kalt høy risiko fordi de er svært smittsom og har mye av dødelighet, så det er veldig viktig å delta på de første tilfellene for å hindre dem fra å spre seg til resten av befolkningen.

Etter erfaring med pasienter med Ebola, har enheten blitt modernisert: "Vi har to perfekt utstyrt for å sikre sikkerheten til våre ansatte og resten av befolkningen rom", sier infeksjonssykdom spesialist.

La Paz-Carlos III har også et laboratorium in situ og intensivt treningsprogram og opplæring av helsepersonell.

"Kriser er også muligheter for å komme videre og samvittighet i alle sykehustjenester hvis noen gang vi trenger for å løse disse patogener har endret seg mye," sier José Ramón Arribas.

Vaksinen

Verdens helseorganisasjon (WHO) kunngjorde 23. desember at forsøk med en vaksine for Ebola ga svært positive resultater og at prosedyren for markedsføring vil være ferdig i 2018.

VSV-ZEBOV vaksine, som ble utviklet av det kanadiske Agency for Public Health og er produsert av amerikanske farmasøytiske Merck, ble testet i 5,837 mennesker i Guinea Conakry.

Analysene ble utført i første halvdel av 2015 når epidemien hadde gått litt ned, selv om det dødelige Ebola-viruset fortsatt sirkulerer.

"Vi har en vaksine som kan være nyttig i en fremtid epidemi, så lenge vi snakker om samme stamme, den Zaire Det var den som produserte den siste utbruddet av Ebola, men andre prototyper i utvikling "analyserer José Ramón Arribas, som deltok i en del av studiet av denne vaksinen hos friske frivillige for å teste sikkerheten i La Paz-Carlos III.

Videre sykehuset, sammen med 12/10 og enkelte sentre Madrid forsknings, arbeider for å bestemme den nøytraliserende kapasitet av sera fra de overlevende og syntetisere monoklonale antistoffer mot viruset som kan brukes for diagnose og behandling.