En europeisk plattform for å gi stemme til utfordringen mot kjønnslemlestelse

En europeisk plattform for å gi stemme til utfordringen mot kjønnslemlestelse

En europeisk plattform for å gi stemme til utfordringen mot kjønnslemlestelse

MADRID / EFE / ROSA GALLARDO mandag 02/06/2017

International Day feires i dag mot kjønnslemlestelse (FGM) og presentert i Madrid en europeisk plattform for opplæring fagfolk for å hindre denne praksisen, som bryter menneskerettighetene til kvinner og jenter som lider. Siden Regjeringen viser også sin forpliktelse til denne praksisen, som i Spania står i fare for å lide noen 17.000 jenter

slutt.

Andre nyheter

 • nådeløse kampen mot kjønnslemlestelse
 • WHO advarsel: Ablation og er et globalt problem som følge av innvandring

Det har lansert en Europeisk plattform online trening FGM forebygging som har som mål å nå mer enn 5000 fagfolk, fra medisinsk personell til journalister, rettslige og juridiske medlemmer, sosialarbeidere, sivil tjeneste migrasjon etc.

Dette verktøyet har blitt presentert i Madrid i Statssekretær for sosiale tjenester og likestillings Med deltakelse av Liuska Sanna Direktør for European Network End FGM; Fatima Djarra Afrikansk formidler av leger of the World, José Félix Hoyo President i NGO i Spania og Mario Garcés Statssekretær for sosiale tjenester og likestillingsdepartementet.

"I disse ti års World Leger i Spania har vi kommet langt fordi først ikke selv ønsker å snakke med oss, men nå har vi lit Afrikanske kvinner som kjemper mot kjønnslemlestelse nei vi vil aldri gi Jeg har tro på at en dag skal vi snakke om fortiden lemlestelse "sier Fátima Djarra.

José Félix Hoyo sier at du skal ta opp kjønnslemlestelse behov 'fra flere aspekter samtidig Helse, utdanning, politi, media, "og at dette er nettopp hva det akter å gjøre denne plattformen.

Det er et europeisk initiativ der 12 organisasjoner fra 9 forskjellige land deltar. Medicos del Mundo er den spanske NGO som samarbeider med dette initiativet, et prosjekt som har Hovedmålet Hjelp fagfolk for å gi Victim Support Være mer effektive som pedagogisk senter og flerspråklige ressurser, og forhindre stigmatization av kvinner og jenter.

"Når vi snakker om kjønnslemlestelse, må vi være i stand til å oppnå at alle land passere betraktet som en myte ansees å være en svindel", sier Mario Garcés, statssekretær for sosiale tjenester og likestillingsdepartementet.

Plattformen inneholder også hjelpemoduler på emner som

 • Konsekvensene av kjønnslemlestelse for helse
 • Rollen til rettsvesenet og politiet
 • Hvordan å behandle den fra utdanningssektoren
 • Støtte for overlevende av denne praksisen

  Spesifikk informasjon om situasjonen for kjønnslemlestelse i 11 ulike europeiske land.

Kommende utfordringer:

MdM har identifisert flere utfordringer for de kommende årene i en kontekst der 180.000 kvinner og jenter risiko hvert år. lide i Europa

 • Utviklingen av omfattende protokoller, ikke bare helse, i alle regioner.
 • Innlemme kjønnslemlestelse som en form for vold mot kvinner i all lovgivning mot kjønnsrelatert vold.
 • Anerkjenne det faktum av å ha lidd lemlestelse eller i fare for det, for å innvilge asyl.

Regjeringen engasjement

Regjeringen har vist sin avvisning til FGM og har stillet til avslutte denne praksisen Som i Spania er på Risikoen for å lide 17.000 jenter "Firmaet engasjement og vilje til å bidra til å eliminere kjønnslemlestelse og støtte lider i Spania og i verden".

"Gitt disse dataene, som viser omfanget og omfanget av problemet" Regjeringen inviterer offentlige institusjoner og samfunn til " klar å identifisere risiko og vet konsekvensene. "

I Spania har de gjennomført forestillinger mot FGM som

 • I Spania på 14 januar 2015 vedtok "Felles helse protokollen ytelse mot kjønnslemlestelse" Et verktøy for fagfolk av alle autonome regionen for å forbedre helsen til kvinner som har gjennomgått denne praksisen og for å hindre hindre kjønnslemlestelse på jenter.
 • En studie utført samme år som heter "Kjønnslemlestelse i Spania" Det har bidratt til å synliggjøre situasjonen i ulike regioner, foreslå tiltak for å bry seg, oppdagelse og forebygging.
 • Den Law 26/2015 for å beskytte barn og ungdom inkluderer beskyttelse av mindreårige mot alle former for vold, inkludert kjønnslemlestelse.
"De offentlige myndigheter, i henhold til denne loven, uttrykkelig mandat til å utvikle handlingene til bevissthet, forebygging, bistand og beskyttelse mot enhver form for barnemishandling "Sier offisiell uttalelse.

Den PSOE legger også til kampen

Sosialistpartiet ønsket også å bidra til kampen mot denne praksisen i en uttalelse, uttrykte sin avvisning av kjønnslemlestelse, og har tatt en rekke skritt og ideer for å bekjempe denne aberrasjon.

 • Ber etablere regionale og nasjonale planer. å øke bevisstheten og utrydde denne praksisen, både i vårt land og i opprinnelseslandet.
 • Støtt finansieringsplaner som de er enige med foreninger og byrået arbeid

  å utrydde kjønnslemlestelse.

 • Implementere en handling protokoll forebyggende for å beskytte jenter bosatt i den spanske territorium.
 • Telling Mediatorer av berørte populasjoner "som det har vist seg at på denne måten arbeidet er mest effektive og aksept."
 • Oppfordres til å kjempe med alle juridiske mekanismer mot denne praksisen som bryter menneskerettighetene.

De mener at FGM "er en form for kjønns vold lettere ved patriarkalske og sexistiske strukturer, og derfor skal inkluderes i den Nasjonal plan mot kjønnsrelatert vold ".