Ernæringsmessige fordeler som finnes i riskli

Ernæringsmessige fordeler som finnes i riskli

Den riskli Som er den ytre tildekning av hele korn fjernes under behandlingen og blir ofte brukt til å mate dyr, har flere vita fordeler. : Det er en rik kilde til protein, fett, mineraler og mikronæringsstoffer som B-vitaminer, ifølge resultatene av en studie publisert i tidsskriftet Free tilgang. Ris Utført av forskere ved Institutt for Environmental Health Sciences og Radiologisk Fakultet for veterinærmedisin og biologi ved Universitetet i Colorado (USA).

Forskere attributt riskli anti-inflammatorisk, anti-mikrobielle og anti-hypertensive egenskaper, i tillegg til å vurdere det som en potent kilde til protein

Selv om tradisjonelt riskli ikke skyldes fordeler utover det å være en billig kilde til fiber, ifølge forskerne en rasjon på mindre enn 30 gram denne maten gir mer enn halvparten av de daglige behovene til en person som et Vitaminer høy verdi slik som tiamin, niacin, eller vitamin B6.

En potensiell mat for å bekjempe underernæring

I en avansert biokjemisk forskning teknikk som kalles massespektrometri (som er en del av et sett med teknikker som kalles metabolomics), gjennom hvilken identifiseres og måles mengden av molekyler som var til stede i tre varianter av ris ble anvendt.Således fant forskerne 453 metabolitter, hvorav 65 hadde blitt vist å ha potensiell medisinsk og ernæringsmessig attributter. Og 16 nye typer som ikke ble funnet i tidligere studier av sammensetningen av ris kli.

En litteratur søk utført av forfatterne viste at noen av forbindelsene som er identifisert i riskli viste allerede tidligere studier for å ha anti-inflammatorisk, antimikrobiell og antihypertensive egenskaper. Men også denne gangen var det også bemerkes at riskli tilbyr mellom 12-15% protein, ifølge studien, er det interessant å merke seg, som det kunne bidra til å bekjempe ernæringsmessige mangler i utviklingsland

Gitt at ris er et viktig innslag for mer enn halvparten av verdens befolkning, og er dyrket i mer enn 100 land, forskere mener at etter funnene i den biokjemiske sammensetningen av ris kli forskning er nødvendig videre, for å finne ernæringsmessige behandlinger og applikasjoner i medisinske behandlinger.

Arsen i ris

Hva de har ikke tatt hensyn til forskere ved University of Colorado er spørsmålet om nivåer Arsen til stede i riskli Flere studier har funnet høye konsentrasjoner av uorganisk arsen i både ris og produkter fremstilt følgende produkt (rissirup, riskli, riskaker, morsmelkerstatning med ris, etc.).

Dette er spesielt tydelig hvis vi ser brun ris, fordi dekselet er stedet hvor mer arsen akkumuleres. Siden kli er 100% at laget, ville det være interessant å studere hvilke nivåer av uorganisk arsen er skjult i ris kli, og hvis disse nivåene er veldig bekymringsfull eller ikke for menneskers helse.