Glutenfrie dietter for vekttap, en ikke-vitenskapelig mote fundament.

Glutenfrie dietter for vekttap, en ikke-vitenskapelig mote fundament.

Glutenfrie dietter for vekttap, en ikke-vitenskapelig

mote fundament.

Madrid / EFE / Ana Maria Belinchón fredag ​​05.26.2017

Fremveksten av glutenfrie dietter for vekttap hos personer med cøliaki har ikke tiltrukket seg oppmerksomheten til ernæringsfysiologer og eksperter for mangelen på vitenskapelige bevis, mulige konsekvenser for helse og risiko for matsmitte. The National Cøliaki Day, 27 mai, utdype vi denne trenden

Andre nyheter

  • Handlekurven for cøliakere er dyrt på 1,174 euro per år
  • Celiacs: gluten ingen takket

Som definert av Federation of cøliaki Spania, er gluten et protein som finnes i frø av korn som hvete, bygg, rug og derivater og eventuelt havre, slik at det er til stede i en høy prosentandel av håndtert og bearbeidet mat ofte konsumert.

Dette proteinintoleranse kalles cøliaki, en multi autoimmun sykdom som kjennetegnes ved kronisk betennelse i den proksimale delen av tynntarmen.

Den eneste effektive behandlingen for cøliaki er en streng og absolutt glutenfri diett for livet.

Digestive symptomer på denne tilstanden er diaré, magesmerter, oppblåsthet etter å ha spist, kvalme og oppkast, tretthet, anoreksi eller vekttap.

Blant ikke-fordøyelsessymptomer er kronisk jernmangelanemi, menstruasjonsforstyrrelser, gjentatte aborter, koagulasjonsforstyrrelser, og til og med psykiatriske lidelser.

Det er anslått at den globale utbredelsen av cøliaki er svært viktig og påvirker en i 266 personer.I Spania går fra 1 i 118 barn og en i hver 389 voksne.

"Glutenfri" ikke cøliakere

Glutenfrie produkter er stadig mer populært blant folk med cøliaki udiagnostisert som har besluttet å fjerne denne protein diett for vekttap.

Disse produktene har dukket opp som et distinkt kategori i matvarer uttak, hvis tilførselen har vokst med 136% mellom 2013 og 2015.

"Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at en person som ikke er gluten intolerante må slutte å ta slanking" advarte Belén Rodríguez, en professor ved School Real Madrid ved European University og mastergrad i Opplæring og Sports Nutrition.

Rodriguez bemerkes at en profesjonell kan anbefale en diett for å gå ned i vekt ved å redusere korn å spise mindre karbohydrater, men ikke mindre gluten.

Det er også folk som fjerner dette proteinet fra kosten fordi de har utviklet en non-cøliaki følsomhet: "Det er utøvere som ikke er intolerant, men mye arbeid kanskje ikke føler seg vel," sier denne ekspert.

Slanking sunt, anbefaler Belén Rodríguez plassert i hendene på en profesjonell og et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker som inneholder alle typer mat: grønnsaker, kjøtt, fisk, meieriprodukter, etc., og fremfor alt, gjøre dietter som de ikke kan opprettholdes på lang sikt.

Helseproblemer

Leger ved den spanske Society of Digestive patologi (EDPS) advarte om at friske mennesker som ikke får i gluten kan ha helseproblemer.

Legen av EDPS og spesialist Digestive Virgen Sykehus Macarena Virgen del Rocío de Sevilla, Federico Argüelles, råder folk med symptomer på gluten intoleranse for en diagnose på hvorvidt det er gjort cøliaki.

"Foreløpig er matintoleranse bredt omtalt; befolkningen har mye informasjon om bivirkninger, og hvis du tror noe ukledelig, la ham ta, "sier Arguelles.

Men pass på, fordi ingen inntak av dette proteinet i friske mennesker kan ha bivirkninger og utvikle helseproblemer.

Ifølge en studie utført av forskere ved Harvard University i Boston (USA), kan glutenfrie dietter øke risikoen for type 2 diabetes

Og dette er fordi glutenfrie matvarer inneholder generelt mindre mengde kostfiber og andre mikronæringsstoffer, slik at de er mindre næringsrik.

Risikoen for mat

forurensning.

Den Cøliaki Association of Catalonia, i mellomtiden, fordømte banalization av glutenfrie dietter kan medføre økt risiko for å spise mat forurenset med dette proteinet, for å slappe av protokoller mat håndtering av disse produktene.

"Livet uten gluten er ikke et alternativ, er det en plikt for cøliaki," sier et manifest av denne foreningen, som "assists stunned at falske guruer og ernæringseksperter argumentere glutenfrie dietter blant friske befolkningen."

En glutenfri diett kan innebære alvorlige helseproblemer for den friske befolkningen, akkurat som mote spise glutenfri "fører oss til en betydelig og reell risiko for forbruker forurenset mat", sier foretaket.

Varselet forening som 40% av cøliakere overskride streng glutenfri diett og 75% av tilfellene skyldes utilsiktede ingestions grunn krysskontaminering av mat, og advarer om at bare ved å ta 50 milligram daglig gluten en cøliaki kan ha problemer med fordøyelsen.

I manifestet, Foreningen bet bevissthet administrasjoner må gi hjelp til kjøp av mat uten gluten, mye dyrere enn resten Og for å forbedre merking av produkter for å inkludere, i tillegg til allergener, spor av andre stoffer som de inneholder.