William og Monica fem år, venner fra inkubatoren

William og Monica fem år, venner fra inkubatoren

Guillermo og Monica fem år, venner fra inkubatoren

VALENCIA / EFE / CONCHA TEJERINA tirsdag 04/18/2017

Guillermo og Monica har bare fem år gammel, men deres vennskap ble født noen dager av livet på sykehuset La Fe de Valencia, hvor de var "naboer" inkubator etter å ha blitt utsatt for, nesten samtidig, en kompleks rekonstruksjon av trachea av problemer respiratoriske og tilførselsproblemer

Andre nyheter

  • Barndom, flott mål i menneskeliggjøring av helsetjenester
  • Frykt og hobbyer: hvordan å overvinne dem siden barndommen

Nå leve et normalt liv, går på skole og samhandle med andre barn, og selv om de bor nesten 400 kilometer unna -han Peñíscola (Castellón) og hun i Dolores (Alicante) -, båndet mellom dem under sykehusoppholdet han har opprettholdt både deres vennskap og deres familier.

Alle barn blir tatt hånd om i komiteen Airway Pediatric (CVAP) av tro, opprettet i slutten av 2013, og en av de få referansen finnes på nasjonalt nivå, som kommer til å bli revidert intervensjon rekonstruksjon av trachea til hvilken de ble utsatt for.

President CVAP, Carlos Gutiérrez, sa EFE at disse barna er "heldig" å ha en "utrolig foreldre" som, etter å vite tilstanden til sine barn, har blitt den "beste sykepleiere Airway verden . De vet hvordan å kontrollere dine symptomer, og når de har alvorlige problemer. "

William

Guillermo ble født i september 2011 i La Fe tidlig på tjuefire svangerskapsuke, og stenose (innsnevring av luftrøret), og selv om han utførte en trakeotomi etter et par dager etter fødselen, måtte utledes Valencia til Madrid fordi det var ingen spesifikk tjeneste for disse tilfellene.

Når komiteen Airway ble etablert i 2013, lite kan igjen bli behandlet i Valencia sentrum, og etter flere operasjoner, har fått rekonstruert luftrøret; snart vil du være i stand til å fjerne trakeotomi og føre en "god livskvalitet", sa Gutierrez.

"Etter fem år, nå begynner å se lyset", sier EFE María del Carmen Bataller, mor til William, noe som indikerer at selv først de hentet til Madrid, "det beste" de kunne gjøre var bo i Valencia etter etableringen av komiteen.

Bataller, som sier hans sønn fører et normalt liv og gå til en skole som har en sykepleier til stede ham, forklarer at å opprettholde en "sterk vennskap" med Monica foreldre, med hvem kom til å dele gulvet når deres barn var innlagt La Fe.

Monica

For Monica er "mer komplekse og uvanlige" fordi han var født med en enkelt sekk av spiserøret og luftrøret på General Hospital i Alicante og ble sendt til La Fe etter lider alvorlig kvelning ved peroralt inntak, tilfeller der det en "lav sjanse for å overleve".

Monica ble født i slutten av november 2011, med 3,5 kilo, og ti dager av livet hadde gjennomgått den første rekonstruksjon av luftrøret til hjerte-bypass kirurgi i en operasjon som varer ca tolv timer. Siden da har det vært mer enn 50 ganger operasjonssalen.

Hans mor, sa Mónica Sáez til EFE at da han ble født, legene fortalte ham at han led av en "misdannelse bok, eksepsjonell, og visste ikke om det var operativ" og husker hva han hadde å "slåss" for å få sin datter , på 3 år, hun hadde en sykepleier på skolen hele tiden for å håndtere det.

"De to første årene var en operasjon etter hverandre: du er infiserte poeng, han gikk sting ... Foreløpig lider lammelse av stemmebåndene i midtlinjen, kommuniserer det gjennom tegnspråk og tar mat pulverisert gjennom tarmen, "sier han.

Monicas mor vurderer "en gud" Carlos Gutiérrez, som sier at den lille "spiller piano veldig bra og ser flott ut. Disse pasientene har en imponerende potensial. "

Komiteen for Pediatrisk Airway

Gutiérrez, seksjonssjef of Pediatric Surgery av troen, sier at inntil etableringen av komiteen, syke barn luftveiene, som er sjeldne og krever "svært komplekse" intervensjoner måtte sendes til sentre i Madrid og Barcelona for behandling.

Med støtte fra Institutt for Pediatric Surgery and Management tro det var mulig å skape et tverrfaglig team av spesialister i thoraxkirurgi og barn pulmonology, otolaryngology, kjevekirurgi, intensiv-, neonatology, diagnostisk radiologi, hjerte kirurgi, kardiologi og logopedia , blant andre.

Gutierrez hevder at administrasjonen fortsette å støtte dem og gi dem flere midler de har, og understreker at komiteen har lansert en tverrfaglig enkelt spørring som forenkler besøk på ett sted og i en dag.

Siden begynnelsen, har de blitt behandlet av spesialister fra komiteen 43 pediatriske pasienter med alvorlig patologi i luftveiene, hvorav 24 har nødvendige kirurgi tilfeller er som regel "svært alvorlig og sjelden" og som påvirker ulike spesialiteter.