HIFU teknikk eliminerer essensiell tremor uten kirurgi

HIFU teknikk eliminerer essensiell tremor uten kirurgi

Teknikken Hifu (High Intensity fokusert ultralyd) Det har vist seg effektiv for fjern Essensiell tremor -en bevegelsesforstyrrelse som kan påvirke ekstremitetene (hender og ben), hode og stemme, som er vanlig i personer over 65 Denne fremgangsmåten er et alternativ til kirurgi, hurtig og effektiv, som også er blitt brukt til å behandle skjelving er karakteristisk for Parkinson sykdom. .

De to viktigste fordelene av hifu teknikk er at resultatene er øyeblikkelig, og det er ikke nødvendig å åpne pasienten, for derved å unngå komplikasjoner ved kirurgi

Som sier en av de Foreldre denne teknikken, på Dr. Andrés Lozano Professor i nevrokirurgi ved University of Toronto, og medisinsk rådgiver for ERESA Medical Group, "HIFU er en ikke-invasiv teknikk, er en bladeless kirurgi." Dette spesialist forklarte oss hva metoden: "Vi bruker en hjelm som har 1.024 ultralyd kilder, og fokusere alle kilder til et bestemt sted i hjernen hvor det er en skade, slik at vi kan brenne cellene som produserer tremor, som de pasienter med essensiell tremor eller Parkinsons oppstår. Dette gjøres inne i en MR-maskin, fordi den måten kan vi se nøyaktig hvor målene er, og sørge for at vi tar sikte på riktig mål. "

Dette er en meget nøyaktig metode, hvor behandlingen er rettet bare til den identifiserte lesjon - "en størrelse på to eller tre millimeter, som et riskorn" - uten å påvirke sunt vev, så som utøves av eksperter noen side effekter. . Ifølge Dr. Lozano, som presenterte den siste utviklingen i HIFU-applikasjoner i et møte med nevrologer og Parkinson-pasienter bare holdt i Valencia, sine to viktigste fordelene er at resultatene er umiddelbar Han sjekker syndenes symptomer for permisjon til å gripe inn, og det er ikke nødvendig å åpne pasienten, slik at de mulige komplikasjoner av kirurgi unngås.

Hifu kan brukes til behandling av epilepsi eller kreft

Denne prosedyren, som tar ca tre timer og lar pasienten til å gjenvinne normalt liv etter 24 timer, har tiden vært brukt med hell til å behandle essensiell tremor og Parkinsons produsert, men Dr. Lozano sier: "blir også utviklet for å behandle andre typer av patologier, og i fremtiden vil vi brenne celler kreft som produserer tumorer for eksempel, eller de nervecellene som forårsaker epileptiske anfall alt uten å åpne skallen. "

Så langt synes det som om teknikken kan brukes i de fleste pasienter, selv om Dr. Lozano stater som har oppstått et teknisk problem for noen mennesker around 10% - som har veldig tykk skalle, som hindrer ultralydenergi trengende nok, men det er noe som til slutt håper kan løses.