Hvordan ovarian reserve måles.

Hvordan ovarian reserve måles.

for måling av ovarial reserve Vi har flere test Først kan vi sette i antral follikler Det er (Strukturer inneholdende Eggstokkene Og er på sitt mest synlige fase før eggløsningen), som vi til stede til deres diameter og deres telling i en tidlig fase av menstruasjonen, kan vurdere eggstokk funksjon. og for å anslå sannsynligheten for at en kvinne vil bli gravid. Hvis antralfollikel teller er seks til ti i hver eggstokk, er vi på normale nivåer. Men hvis dette tallet er mindre enn fem, kan vi vurdere at ovarian reserve er lav og derfor sjansene for naturlig graviditet nedgang.

Dette er en enkel test som skal utføres (som består av en vaginal ultralyd) og ganske pålitelig, som kan gjentas på ulike tider av syklusen for å observere endringer i folliklene som de vokser, noe som gir oss muligheten til å identifisere mulige verdifall.

Men for å lære mer om ovarian reserve også gjort Hormonelle profiler hvor visse hormoner slik som AMH (AMH eller HAM) eller follikkel stimulerende hormon (FSH), som er involvert i utvikling og modning av follikler i ovariene er studert. Nivåene av disse hormonene som rapport om kvaliteten på folliklene som fortsatt beholder eggstokken.Vanligvis anses det å ha en god ovarian reserve hvis HAM er mer enn 5 pmol / L, og FSH er under 10 mlU / ml.

Med hensyn til måling av ovarian reserve, og som president i den spanske Fertility Society (SEF), sier Agustín Ballesteros: "kombinert test tilbyr den beste verdien og for å finne ut om kvinnen kan ha en lav svar, normal eller høy, en mulig stimulering". Faktisk AMH Det er meget nyttig for å analysere ovarial respons på ovarial stimulering i assistert Avspilling. .

Men vi må presisere at selv om disse spådommene om kvantitet og kvalitet Follikkelfasen gjort er bra reproduktive indikatorer mulige. Og vi kan målrette i forkant av en mulig graviditet, det også påvirke andre variabler som kjennetegner den kvinnelige endometriet og, selvfølgelig, betingelser knyttet til mennesket som mannlige sæd kvalitet For eksempel. Vi kan heller ikke glemme genetiske, miljømessige, livsstil, dårlige vaner som snus, og så videre.