Hydration: bare 13% av mennene og 22% av kvinnene drikker nok vann

Hydration: bare 13% av mennene og 22% av kvinnene drikker nok vann

Hydration: bare 13% av mennene og 22% av kvinnene drikker nok vann

madrid / Efe / Helse redaksjonell tirsdag 05/23/2017

Med et gjennomsnitt på 1,7 liter per dag hos menn og 1,6 liter for kvinner, er spanjolene blant europeere som daglig bruker mindre vann, under det anbefalte beløpet, minst 2,5 liter vann om dagen for menn og 2 liter for kvinner

Andre nyheter

  • Vann, din største alliert mot dehydrering
  • Utarbeider en hydration plan før du reiser med bil

Disse dataene er samlet i rapporten 'Drikke forbruksvaner blant de europeiske Befolkning: Association med Total Vann og energiinntak', presentert på Royal Academy of Medicine, som viser en sammenligning mellom Spania, Italia og Frankrike, med sikte på fremme den vitenskapelige prosjekter på hydrering og sunn livsstil.

"Denne studien bringer til lys at ikke bare den daglige vanninntaket er utilstrekkelig, er det også nødvendig å gjennomføre politikk innen helse og ernæring for å øke den totale vanninntaket i befolkningen i Europa, "sier direktør for International Chair i Advanced Studies i hydrat (CIEAH), Lluís Serra-Majem.

I tilfelle av Italia, menn drikker 1,7 liter om dagen, samme figur enn kvinner mens i Frankrike, men bruker 2,3 liter per dag og kvinner 2,1, så "forbruk i Frankrike er betydelig høyere enn for Spania og Italia," lagt Serra-Majem til EFE.

For denne forskningen vi analyserte data fra det vitenskapelige studiet ANIBES i Spania (med en total prøve av en.859 personer), National matforbruk Survey i Italia (med totalt utvalg på 3,323 personer), og databasen NutriNet-Santé i Frankrike (med en total utvalg av 94,939 personer).

På den annen side, Serra-Majem, understreket "viktigheten av å opprettholde adekvat hydrering hele dagen og hele året", med spesiell oppmerksomhet til de varmere månedene og "spesielt i befolkningen mest sårbare, for eksempel barn, gravide eller ammende kvinner og eldre".

I denne forstand, European Food Safety Authority oppmerksom på at mellom 70% og 80% av det daglige inntak av væske er fortrinnsvis vann, mens resten kommer fra faste matvarer.

Latinamerikansk direktør CIEAH, Javier Aranceta-Bartrina, forklarte at "rundt 65% når det gjelder voksne, er vann, så mengden og kvaliteten på vannet og dets fornyelse vil avhenge i stor grad , vår helse, vår tilstand av fuktighet og oss selv".

I tillegg forklarte han, de fire nivåene av pyramiden av sunn hydration "den første kilden til hydrering er vann, ville det andre nivået være væsker som ikke har kalorier, den tredje er drinker du gir ernæringsmessig verdi, og til slutt, noe mer casual, drinker som er tilsatt sukker".

Denne rapporten, som nylig ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet næringsstoffer, er en av de første studier siden International Chair i Advanced Studies i Hydrate i samarbeid med Universitetet i Las Palmas.