Intens trening reduserer risikoen for metabolsk syndrom.

Intens trening reduserer risikoen for metabolsk syndrom.

For å ha en hjerte sunt er viktigere å trene intens karakter, en annen moderat type, men er forlenget i tid. Det vil si, det er bedre å løpe eller svømme, gå, ifølge undersøkelser utført av en gruppe forskere fra University Hospital of Navarra, etter å ha analysert totalt 10.000 voksne som ikke hadde noen helseproblemer, til et gjennomsnitt på seks år.

Anstrengende trening kan redusere med 37% risiko for metabolsk syndrom, og opp til 90% i de over 55 år

Disse ekspertene bemerkes at intens sport praksis slik som løping, svømming eller spille fotball, det ble forbundet med en 37% lavere relativ risiko for Metabolsk syndrom En forstyrrelse karakterisert ved å inkludere et sett av betingelser (minst tre, og disse fem faktorene) som forhøyet blodtrykk, svekket glukose, økte triglyserider, abdominal fedme eller lav god kolesterol, noe som øker risikoen for å utvikle diabetes type II og kardiovaskulære sykdommer.

Studien, Intens mosjon og forekomst av metabolsk syndrom. Som har blitt publisert i American Journal of Preventive Medicine Det har også konkludert med at fordelene ved å praktisere intens fysisk trening er mer betydningsfull i personer over 55 I hvilket tilfelle den risiko for å utvikle metabolsk syndrom reduseres 90%. Sammenligning av effekter mellom intensitet og varighet av fysisk aktivitet, det ser ut som gir en større fordel enn intensiteten tidsbruk praktisere sporten, forklarer Miguel Angel Martinez, en professor ved Universitetet i Navarra og direktør for arbeid.

I denne forskningen, i tillegg har også tatt hensyn til aspekter som livsstil og kostvaner av deltakerne, er det velkjent at mange ganger som praktiserte fysisk trening er mer sannsynlig å bære en sunn livsstil.

Hvordan vite om en øvelse er mild, moderat eller alvorlig

Sport intensitet måles i metabolske ekvivalenter (mets). Denne måleenhet, har forskere brukt en del av bunnen av energiforbruket å utføre en 70 kg voksen i ro, og tar bare hensyn til forsøk på metabolismen til å utføre sine funksjoner så som å puste, for eksempel. Så når praktisert indikerer at en person med en intensitet fem mets betyr at gjennomgår en intensitet fem ganger høyere enn det som ville i ro.

Ifølge skalaen satt av Verdens helseorganisasjon (WHO), en lett trening som ville oppføre seg mindre drivstofforbruk 3 mets gang, en Moderat ville medføre et forbruk på mellom 3 og 6 mets, og er ansett Intens når 6 METs per time skredet. Ifølge eksperter, gå sakte tilsvarer omtrent 2,5 mets, og gjør det hektisk ca 4,5 mets. Hvis du foretrekker å svømme, gjør det i 40 minutter tilsvarer å bruke ca 6 mets, jogging på 8 km / time til 8 mets, og kjøre en 5 min / km forutsetter en intensitet 12 mets.

Husk at disse retningslinjene forholde seg til mennesker i god helse, og at før praktisere noen form for kraftig mosjon bør være passende tidligere kontroller for å utelukke noen hjerteproblemer lider utført.