Keloider, de mest gjenstridige arr

Keloider, de mest gjenstridige arr

Keloider, de mest gjenstridige arr

MADRID / EFE / MARÍA Milano mandag 03/08/2015

Sikkert du har hørt: "Det er ille arr". Det rosa eller lilla bump på huden din ser ut til å øke i løpet av årene. At "stygge" kalt keloid arr og dette er deres kjennetegn

Andre nyheter

  • Kosmetisk kirurgi: spanjolene drives av alder
  • Later ingen arr kirurgi

"Keloider vet bare som lider. Selv legene det er mye uvitenhet ", sier en lege EFEsalud Miguel Sánchez Viera Direktør av de Omfattende Dermatologisk Institute, som definerer keloid som en "arr som svarte unormalt"

Hvordan dannes de? Kollagen ukontrollert

Hudlege forklarer hvordan disse arrene er dannet og når vises. keloid

I helbredelsesprosessen, har huden vår mekanismer for å lukke såret. Blant disse mekanismene er dannelsen av kollagen for å helbrede. Det komponere en kollagen celler som kalles fibroblaster, innenfor vår hud, dermis. I keloid fibroblaster dem reagere unormalt og ukontrollerbart skape mye mer kollagen ikke er riktig utformet.

"Det er som en svulst cellene er ute av kontroll. De reagerer som om han hadde et åpent sår og skjema arr kontinuerlig, "presiserer Dr. Sánchez Viera.

Ikke alle unormale helbredende prosesser kulminere i keloid, mange er fortsatt på et tidligere tidspunkt og føre til hypertrofiske arr. I disse healing uvanlige varer vanligvis et par måneder og deretter gradvis være selvbegrensende og døende det svaret.Sluttresultatet er en større arr, ifølge direktør for omfattende Dermatologisk Institute.

Dr. Jesús Sánchez Martín, hudlege og plastisk kirurg, sier: "Folk ofte kaller keloid noen skjemmende arr, men de fleste tilsvarer hypertrofiske arr eller arr dehiscentes. Keloid er langt mindre vanlig enn sistnevnte. "

Hvorfor keloider form? Gener, alder og kjønn

"Den keloid er vanskelig å forebygge, siden det er anatomiske, genetiske og rasemessige faktorer involvert i sitt utseende. Det er ikke avhengig derfor kirurgisk teknikk, eller postoperativ omsorg, "avslører plastisk kirurg.

Den genetisk Som i så mange sykdommer og plager, er det grunnleggende faktor for Sanchez Viera. "Det er folk som aldri gjør keloider og det er folk som 80% av sine sår seg selv," legger eksperten. I tillegg, i folk av farge er det enda hyppigere.

Har du favorittsteder keloider kroppen til å dukke opp? "Ja, i områder nær beinet der huden er stram. På forsiden og i tarmen er sjelden ", sier Sánchez Viera.

Den Sex og alder De er også innflytelsesrike, blir svært typisk kvinner utseendet keloider på halsen og skuldrene og gruppen av de mest sårbare unge mennesker. "Det antas at responsen av celler har mer vitalitet når vi er unge," bemerker hudlege.

Er det en behandling? Kombinasjonen av flere teknikker

Keloider svare dårlig på behandling, så det er praktisk å kombinere flere ulike øktene. "Du får kontroll over 50% og det botemidler" bestemmer Sánchez Viera, som anbefaler å ikke operere fordi det stimulerer veksten.

Legen foreslår tre typer behandlinger:

  • silikonderivater, polymerer produkter. : Det polymerer anvendt som plaster eller kremer forbedre arrdannelse. Ofte brukes forebyggende. Det er ikke den ultimate løsningen, men det er en hjelp. I keloider er det en støtte og ofte løser hypertrofiske arr hvis du tar tid.
  • intralesjonal terapi Legemidler som er injisert i keloid. Det finnes effektive stoffer som kortison derivater. Det er effektivt i de tidlige stadiene, og hvis keloid er ikke veldig alvorlig. En annen gruppe er antiproliferative midler hemme proliferasjonen av celler som formerer seg raskt.
  • Lasere Keloider er rødlig eller kvestet av blodårene har høyt stoffskifte. Det er noen lasere som behandler fartøy spredning. For å begynne å lukke disse fartøyene ta bort deres oksygen og ikke la cellene formere. "De forenede vaskulære lasere med intralesjonale injeksjoner er de mest effektive for keloider nå funksjonen" til dermatolog.

Gitt vanskelighetene med forebygging, Sánchez Martín råder: "Unngå unødvendige operasjoner på pasienter å vite at leges med keloider, og i tilfeller der det ikke kan være, kan behandles arr med corticoids eller bruke rettelser silikon gel, fra den umiddelbare postoperative perioden, for å hindre inntreden. "

Solbeskyttelse og selvtillit

Solen skjemmer arr som stimulerer dannelsen av kollagen og unormal pigmentering av keloid. Det er svært viktig at vi beskytte mot solen i sommer der arret er forming eller er allerede gjort.

For sommeren, insisterer Sanchez Viera på høy solbeskyttelse kremer og patcher redusere bærer et ugjennomsiktig lag som ikke tillater overgivelse solen.

Endelig, dette ekspert ikke overse emosjonelle og psykiske belastningen keloider, særlig hos unge mennesker som har dem på synlige steder. Sánchez Viera har erkjent at pasienter med keloider 15 og 20, og noen jenter "bli selvbevisst, innadvendt og dette genererer dem angst."

Av denne grunn, insisterer han samfunnet lanseringen et positivt budskap til så mye negativitet overføres av sine egne kolleger. "Det er ikke sant at ikke har behandling. Det er mange keloider som leges og andre som er redusert. Ja det finnes løsninger, og det er viktig å avsløre dem, "avslutter han før dette estetisk problem.