Merking av matvarer med gluten

Merking av matvarer med gluten

før komme inn mel og forklare alt relatert til merking av lav eller glutenfrie produkter, se hvem og hvordan det påvirker gluten

Den gluten Det er en proteinfraksjon av enkelte korn (hvete, rug, bygg og i mindre grad, havre) som kan forårsake bivirkninger hos følsomme individer. Den mest kjente patologi er den celiaquía En autoimmun reaksjon forårsaket av eksponering for gluten (spise kornblanding i det) som fører til forskjellige symptomer som kan bli meget alvorlige (fra asteni og anoreksi osteoporose, sterilitet eller cancer).

Gluten er også forbundet med andre bivirkninger slik som hveteallergi Som det fremstilles også ved utsettelse for denne korn proteiner (inkludert gluten er inkludert), men hvori immunsystemet som er involvert er forskjellig fra cøliaki. Og sykdommen mindre kjent så langt, følsomhet overfor ikke-celiac gluten. . Det påvirker folk der diagnosesystemer har hersket som lider av cøliaki eller hveteallergi, men gastrointestinal og systemiske symptomer manifest.

I enhver av de tre tilfeller er den eneste mulige behandlingen er eliminering diett produkter som inneholder gluten Derfor er det svært viktig at de som berøres kan identifisere matvarer som inneholder det, og merking Det er det viktigste verktøyet for dette.

Hvordan å identifisere gluten i merking av matvarer

Forordning 1169/2011 regulerer hvilke opplysninger som skal gis til forbrukere, blant annet fremhever informasjon stoffer som allergener og gluten Som kan forårsake bivirkninger hos cøliakipasienter eller med en viss grad av intoleranse mennesker.

Den matvarer med glutenholdige korn (hvete, bygg, rug, havre og mindre kjente, spelt og kamut), skal angi i listen over ingredienser og tydelig (i fet skrift, annen bakgrunnsfarge eller annen måte, slik at forbrukeren lett kan se).

Således, gjennom listen av ingredienser som er oppført på etiketten, cøliaki person kan hvorvidt et produkt som inneholder gluten og unngå Så mye for den obligatoriske delen.

Men det er også en mulighet for at produsenter erklært frivillig at et produkt er gluten-fri eller meget lav i gluten. Dermed folk med problemer med å fordøye det kan være lettere å velge mat som ikke utgjør dem et problem.