Laparoskopi oppnår en kvinne med gigantiske brokk gjenoppta sin normale liv.

Laparoskopi oppnår en kvinne med gigantiske brokk gjenoppta sin normale liv.

Laparoskopi oppnår en kvinne med gigantiske brokk gjenoppta sin normale

liv.

MADRID / EFE / JAVIER MARTINEZ CANDELA fredag ​​13.01.2017

En operasjon ved laparoskopi har gjort en kvinne som led av en hiatal brokk gigantisk, og han komprimert hjertet og lungene, kan gjenoppta normalt liv etter to timer i OR

Andre nyheter

  • Teknologi og medisin, en tandem livreddende
  • Kombinert operasjon kirurgi for å helbrede diabetes og pankreatitt

Kjent som "far til laparoskopi" og kjører over hele verden fordøyelses kirurgi ved hjelp av denne teknikken, har Dr. Carlos Ballesta grep María Vega, en jienense 71 han kunne knapt puste, spise og gå.

Ballesta har utført operasjonen på ruber International Hospital i Madrid for å hindre Mary bare leve et liv "fra seng til stol, stol til sengs", som det fremgår av kvinner Efe kort tid før de blir tappet.

Legen forklarte at begynte å lære denne type kirurgi, mye mindre inngrep enn åpen kirurgi, siden 1987, da "bare praktisert fire til hele verden".

I dag er det gjort i nesten alle sykehus og fremskritt har tillatt det å nå lindre diabetes type 2.

"Laparoskopisk kirurgi er en kunst som maleri eller okser; det er svært få eksperter og har alltid lært fra mester til disippel ", sa legen i midten av operasjonen, som involverte omtrent et dusin fagfolk.

Den gigantiske hiatushernie er en sjelden sykdom: pasienten har et stort hull i membranen på omtrent 15 cm i diameter, gjennom hvilken magen er satt inn i brystet og komprimerer både hjerte og en del av en lunge, hvilken det gjør det vanskelig å puste og forårsaker arytmier.

Kort tid før intervensjonen, har Mary vist litt redd, men "med makt" som gir bildene av hennes to barnebarn på nattbordet i rommet.

Etter nesten et år med dette problemet, kan jienense ikke puster godt, de ga svimmelhet og raskt overdøvet av å gå.

Jeg ikke tolerere visse matvarer, som melk, som forårsaket en "stor surhet", og enhver liten godbit gjort fyll som om han hadde spist mye. Kort sagt, han "ugyldiggjør" liv, stresset Ballesta.

I operasjonsstuen, har legen gjort fem snitt i magen av kvinner, hvorfor har innført ulike kirurgiske instrumenter og laparoscope, en tynn slange som avgir bilder av kroppen til pasienten å tillate legen å se indre organer på en stor skjerm.

Den mest delikate øyeblikk av operasjonen skjedde i begynnelsen, når kirurgen presser magen til nettstedet ditt og trakk organer for hva du må vite anatomien godt og perforere vitale organer som aorta av hjertet eller pleura av lungene.

Den sakkyndige så sydde de "store hull" forårsaket av brokk med flere punkter mens du holder magen på plass.

To timer etter inn i operasjonsstuen, har Dr. Ballesta avsluttet drift og har advart familien som har vært "en suksess".