Minimal invasiv behandling avlaster barndom migrene i minutter

Minimal invasiv behandling avlaster barndom migrene i minutter

Den Barn og ungdom og kan avlaste alvorlig hodepine produsert av Migrene med en ny minimal invasiv behandling som har umiddelbare resultater. Denne teknikken allerede hadde blitt brukt på voksne, men det har vist seg at å bruke mindre ingen skadelige effekter. Takket være en fersk undersøkelse, presentert på 2017 Scientific Møte i American Society of Intervensjons Radiologi. Holdt i Washington (USA).

Et barn eller ungdom kan motta denne terapi hvis diagnostisert med en sterk migrene, og har ikke reagerte gunstig til første-linje behandlinger

Behandlingen består av en esfelopalatino lås node. (Kjent som SPG for kort engelsk), som bare sette inn et smalt, fleksibelt kateter gjennom neseborene til ribben sammenstillingen forbundet med migrene, som finnes på baksiden av nesen. Når disse nerver er nådd, påføre et litt lokalbedøvelse i dem, slik at det oppnås avbruddssmertesignalene utstedt av SPG og derfor ubehag forsvinne i løpet av få minutter, være i stand til å forlenge effekten før måneder senere, som forskere har avdekket.

Robin Kaye, co-forfatter av studien, påpeker at denne behandling reduserer bruken av medikamenter, som har tallrike betydelig. bivirkninger Eller intravenøse behandlinger, som i de fleste tilfeller krever sykehusinnleggelse. På denne måten kan barna fortsette å utføre oppgavene i hverdagen, som å gå på skole eller delta på skolens aktiviteter. Denne teknikken brukes bare når et barn eller en ungdom med diagnosen alvorlig migrene ikke reagerer på første-linje behandling.

For å demonstrere effektiviteten av teknikken med å blokkere GSP, studien 310 behandlinger ble utført på 200 pasienter i alderen mellom 7 og 18 år, diagnostisert med alvorlige migrene. Før under operasjonen kvantifisert smerte på en skala fra 1 til 10, og ble bedt om å returnere å vurdere nivået de følte etter prosessen. Som et resultat ble det funnet at bare 10 minutter senere hadde redusert smerte I gjennomsnitt to punkter på skalaen, slik at det anses at denne behandlingen vesentlig lindrer symptomene på migrene. Forskere insisterer på at selv om denne prosedyren ikke kan betraktes som en kur for denne lidelsen, forbedrer seg livskvaliteten til mange barn.