Matematikk, tjene kardiologi og mot arteriell hindring.

Matematikk, tjene kardiologi og mot arteriell hindring.

Matematikk, tjene kardiologi og mot arteriell

hindring.

Guarda (Portugal) / EFE / Carlos García Torsdag 01.26.2017

En gruppe av portugisiske matematikere har utviklet en modell som simulerer den medikamentfrigjøring av "stent" neste generasjon for å kontrollere arteriene ikke tilstoppes av tid

Andre nyheter

  • Hjerte- og karsykdommer forårsaker 47% av dødsfall i Europa
  • 70% av befolkningen lider av aterosklerose eller åreforkalkning

Målet med arbeidet utviklet seg over fire år av forskere ved Universitetet i Coimbra, er å bekjempe effekten kjent i medisin som "restenose".

Dette er den låsing og 'stengning av en arterie etter angioplasti praksis, som er gjenopprettelse av et blodkar for igjen å sirkulere blod på vanlig måte.

Vanligvis innebærer angioplasti plassering av at, som en fjær, stor arterie "stent".

Den "stent"

Utviklingen av disse protesene de siste årene gjør at stoffet kan være belagt spenner slippe stoffet en gang plassert.

Imidlertid er disse proteser, som er av metall, med hastigheter på opp til 25% av "restenose" på grunn av overdreven vev som vokser sammen med dem en gang plassert.

Med "stent" neste generasjon utgivelsen narkotika, har denne effekten blitt redusert, men ikke eliminert, hvorfor forskere ved University of Coimbra lansert denne undersøkelsen for å vurdere ulike faktorer som bidrar til nedgangen av den effekten på folk med sirkulasjonsproblemer.

Avhengig av egenskapene til protesen i seg selv, vil den type av legemiddelfrigjøring og pasientens tilstand føre til en større eller mindre effekt "restenose".

Ny matematisk modell

Med den matematiske modellen opprettet av Universitetet i Coimbra, kan kardiologer angi parametere som vil tilpasse det kliniske bildet av pasienten.

Fra dette matematisk ligning, simulerer modellen fordelingen av stoffet over følgende implantering av "stent" måneder.

Han simulerer også karakteristikkene av blodsirkulasjonen i området der implementeringen har blitt gjort.

Ifølge University of Coimbra, "er et nytt verktøy en viktig klinisk beslutningsstøtte å definere terapeutiske strategier for å forebygge forekomst av restenose." Dette

En av forskerne, José Augusto Ferreira, sa neste skritt å fullføre denne matematiske modellen til kardiologi tjenesten vil opprette en ny algoritme som fokuserer på spredning av vevet rundt implantatet plasseres i arterien.

Verktøyet ble utviklet av et team fra sentrum i matematikk ved Universitetet i Coimbra, dannet av José Augusto Ferreira, María Paula Oliveira og Jahed Naghipoor, sammen med direktør for Cardiology Hospital Center University, Lino Gonçalves.

"Suksessen til den utviklede arbeidet var mulig takket være fortsatt nært tverrfaglig samarbeid mellom matematikere og laget av kardiologer på sykehuset," sa han Ferreira.

Arbeidet er publisert i det vitenskapelige magazine. Matematisk Biosciences