Boogers hos spedbarn og barn: når man skal ta kontakt med barnelege

Boogers hos spedbarn og barn: når man skal ta kontakt med barnelege

den Slimet Det er et forsvarssystem legeme barn Og i de fleste tilfeller vil du ikke trenger behandling som narkotika. Imidlertid når slimet er ledsaget av andre symptomer det kan være et faresignal som angir at det er nødvendig Ring barnelege

  • høy feber. En forkjølelse er forårsaket av virus, og vanligvis produserer snørr og ikke veldig høy feber. Hvis feberen er større enn 39ºC og varer mer enn tre dager, med kampanjer hver 3-4 time og treg respons antipyretika, kan det være en indikasjon på en bakteriell infeksjon viktigere. For ikke å glemme feber hos barn under tre måneder er alltid en grunn til å gå til barnelege. Over denne alderen, om barnet ser bra ut og lav feber med antipyretika godt, er den viktigste årsaken viruset, og vanligvis ikke krever antibiotikabehandling.
  • åndenød En av de mest fryktede infeksjoner i spedbarn under seks måneder i løpet av vinteren er det kjente bronkiolitt Dette bildet vanligvis starter som en enkel forkjølelse, hoste og klart slim, men 2-3 dager er ledsaget av pustevansker Hvis det i tillegg til babyen snørr har en rask og rask pust, synker ribbeina når de puster (det som er kjent som inndragninger), har blålig lepper, eller helt avviser mat, må gå til barnelege.

Det er bekymret for at slimet er for tykk?

Den Konsistensen av slim Det er ikke i seg selv en grunn til alarm. Den tykke slimet angir ikke at barnet trenger behandling med antibiotika, som mange tror. I de tidlige dagene av kulde, er slim klare, og etter hvert som dagene gikk, den tykner mer.

I barn over tre år Hvis slimet er tykt og også snorker om natten kan det være en indikasjon på hypertrofi adenoids, det som er kjent som vegetasjon.

Andre sykdommer forårsaker tykt slim på cystisk fibrose eller primær ciliær dyskinesi, selv om de er meget sjeldne. De ledsaget av andre symptomer alarm som tilbakevendende lungebetennelse, eller dårlig vektøkning.