Ernæringsmessige egenskaper av melk

Ernæringsmessige egenskaper av melk

den melk og melke produkter. er matvarer med en ernæringsmessig profil som gjør dem egnet for den generelle befolkningen at ingen problemer allergi melkeprotein eller laktoseintoleranse. Men som vi skal se, er det svært viktig Velg enten meieriet vi forbruker å være hensiktsmessig i vårt kosthold.

Forbruk av melk og melkeprodukter har tradisjonelt vært assosiert med opprettholde god beinhelse fordi de er produkter som er rik på kalsium og vitamin D (viktig for opptaket av dette mineral). Slike prestisjetunge institusjoner som School of Public Health ved Harvard erkjenner at kalsium er nødvendig for dannelse og vedlikehold av bein og melk er den beste kilde til kalsium (En porsjon gir den høyeste mengden av absorberbart kalsium, dvs. bruk av kroppen).

Som ikke er å si at når vi når kosten Referanse inntak (som ifølge FESNAD er 900 mg per dag hos voksne med små variasjoner etter kjønn og alder) må fortsette å ta kalsium. De siste vitenskapelige studier benekter troen på at mer kalsium vil vi ha sterkere bein og redusert risiko for brudd.

Melk og meieriprodukter er den beste kilden til kalsium, men du vet at ikke er essensielle produkter i kostholdet. Hvis du ikke kan eller ikke ønsker å ta melk er andre matvarer som gir kalsium er gyldig som substitutter (beriket soya drikke som inneholder samme mengde kalsium som melk og absorberes i samme takt).

Hva du skal ta oss melk av kalsium?

Den næringsverdi av disse produktene er det variabel, og du vet å finne ut hvilken som er best egnet for dine behov. For eksempel har noen melkeprodukter som ost fremstilt ved å konsentrere melk og inneholder derfor mye høyere mengder protein og fett (unntatt i tilfelle av lowfat).

Ved inntak av melk og melk er du legge til kosthold:

  1. Protein Om 3g / 100 ml i hele kumelk og yoghurt naturell. I ekte gresk yoghurt (ikke produsert gresk stil) fant vi 6g / 100g. Og noen varianter av ost, for eksempel herding, kan inneholde opp til 36 g / 100g.
  2. Fat Variasjon er enda større fordi som du vet kan finne hele, lettmelk og magre produkter. Dessuten varierer den mengde av fett i stor grad avhengig av typen av melk (ku -3% - -6,4% sau - eller geit -3,9% -) eller melk-derivat (fra 2,7% fett naturlig yoghurt 39% fett i Idiazabal ost).
    Mer enn 50% av fettet i helmelk er sammensatt av mettede fettsyrer og denne andelen er opprettholdt i alle melkeprodukter fra helmelk. WHO det opprett at risikoen for å utvikle ikke-smittsomme sykdommer (slik som diabetes eller fedme) reduseres ved å redusere mettet fett til mindre enn 10% av det daglige kalori-inntak og redusere forbruket av mettet fett. Og konsensus i SENC 2011 på ernæring mål for den spanske befolkningen statene tar sikte på å redusere inntaket av mettet fett til 7-8% av energiinntaket. Det er derfor viktig å velge det produktet som best dekker dine ernæringsmessige behov og å være oppmerksom på at i tillegg til andre næringsstoffer, noen meieriprodukter er rike på mettet fett.
  3. Karbohydrater Melk, naturlig yoghurt og andre meieriprodukter, slik som ost eller ostemasse kun inneholder laktose, et sukker som forekommer naturlig i melk (og som indre sukker, WHO ikke ansett for å ha negative helseeffekter). Helmelk inneholder omtrent 4,7 g laktose / 100 ml og fermenterte produkter, slik som ost eller yoghurt, mengden av laktose avtar (slik at laktoseintolerante personer kan konsumere).
    Imidlertid, meieriprodukter som kan selv virke melk fordi de er solgt i tilsvarende emballasje, som inneholder tilsatt sukker
  4. Mineraler I tillegg til kalsium (100 ml melk gi 120 mg kalsium), inneholder melk kalium, fosfor og magnesium, og er lavt i jern.
  5. Vitaminer Melk inneholder vitamin A (100ml utgjør 6,5% av diett Referanse inntak). Og det er også en kilde til vitamin D, folsyre, riboflavin (100 ml deksel 13% av det daglige behov) eller vitamin B12 (med 100 ml fikk 15% av den anbefalte mengde).