Olivenolje, naturlig antioksidant.

Olivenolje, naturlig antioksidant.

Olivenolje, naturlig antioksidant

MADRID / EFE / H.FERNÁNDEZ / R.GALLARDO Torsdag 02.23.2017

ABCs of Nutrition når bokstaven "O" og analyserer en av de store produkter av mat og middelhavsdiett, olivenolje, en stor naturlig antioksidant. Vi snakket om deres ernæringsmessige egenskaper og fordeler for helse

Andre nyheter

 • En studie viste at olivenolje beskytter mot brystkreft
 • Olivenolje, vises stein i Middelhavet kosthold, akse "Healthy Dialogues"

Den olivenolje Det er topp-produktet i Middelhavet diett, en flytende fettstoff ved hjelp av trykk oliven ved mekaniske eller kjemiske prosesser, hvor ulike varianter oppnås.

I Spania er det brukt som den viktigste olje på kjøkkenet. Dets anvendelse er sterkt anbefalt på grunn av sin sammensetning i MUFA Det meste Oljesyre Vitamin E og Polyfenoler Proven antioksidantegenskaper. Dette gir oljen oliven papir vakt mot kardiovaskulære problemer. fordi den har evnen til å redusere kolesterol dårlig (LDL) og øke gode (HDL).

"The Enumettet fett bør være de fleste i ethvert kosthold og stadium av livet, når det er mulig, bør være erstatte mettet For å sikre forbruk, bruker vi olivenolje til matlaging og for dressing, "sa Anabel Aragón, ansvarlig for helse og ernæring Nestlé, fra sin ukentlige samarbeid med" The Scalpel".

Typer av olivenolje

Det finnes ulike varianter; olje egenskaper avhenger Opprinnelsen til oliven og ekstraksjonsmetoden brukt. Ernæringsfysiolog detaljering de vanligste er:

 • Olivenolje: den høyeste renhet og kvalitet, saften av oliven uten ytterligere behandling, som bevarer intakte alle de ernæringsmessige egenskaper.
 • Raffinert olivenolje Det er hentet fra oljer av større surhet eller oliven dårligere kvalitet, så de trenger å være tidligere raffinert. De har mindre smak, vitaminer og antioksidanter.
 • Vanlige olivenolje Det kalles nøyaktig som er en blanding av jomfru og raffinert. Det er mest vanlig i markedet, det er billigere enn jomfru, men kvaliteten er litt verre.
 • Oliven olje pressrester Anses ikke som en olivenolje, fordi det ikke er foretatt med oliven i seg selv, men blir oppnådd ved å anvende løsningsmidler forblir fra bein og skinn som er igjen etter oljeutvinning. Derfor er det av dårligere kvalitet og må raffineres for å redusere surhet.

"Hvis vi forbruker olivenolje med alle sine smak, aroma, egenskaper og fordeler vil være den første virgin olivenolje" anbefaler Anabel.

Surheten i olivenolje

Blant oliven er det tre fettsyrer som er festet til en glyserolmolekylet beskyttet fra oksygen gjennom huden. Denne bindingen kan brytes ved ytre aggresjoner som storm, insektbitt, knusing, etc.

I alle disse tilfellene, kommer oksygen i kontakt med hoveddelen av oliven og fører til en nedbrytning av disse triglyserider forårsaker fettsyrer Deretter blir surheten av oljen målt ved mengden av frie fettsyrer. Denne parameteren påvirker ikke smak eller er knyttet til bedre eller dårligere ernæringsmessig kvalitet.

Den sunnere oliven og mindre tid passerer mellom innhøsting og utvinning av olje, har lavere surhet. Den surhet ved siden av organoleptiske egenskaper olje er parametrene for å evaluere Oljekvalitet

Må ikke forveksles med syre surhet

smak.

"Forvirrende forbrukere og fagfolk i kjøkkenet fordi surhetsgraden med er forvirret. basisk smak når det faktisk fettsyre syrer har ingen smak I tillegg er begrepet også noen ganger brukt av industrien for å referere til raffinert olje, og disse oljene er lavere, men ikke fordi de er av høyere kvalitet, men fordi de er fjernet under raffineringsprosessen ", sier eksperten.

Derfor, for å unngå forvirring i noen tid nå loven endret og graden av surhet og Det vises ikke i merkingen

Er det lurt å steke med olivenolje?

Ettersom det finnes varianter av billigere vegetabilske oljer, det har en tendens til å synes det er bedre å steke mat i disse oljene å spare, men påpeker Anabel Aragón mange grunner ikke gjøre:

 • Olivenolje er mer stabil enn andre oljer i steke høye temperaturer, opp til 180 °, og som har et røykpunkt ved 200 °, mye høyere enn andre oljer.
 • flere ganger kan brukes på grunn av dens høye innhold antioksidant.
 • Trenger færre andre oljer til steking fordi den vokser ved oppvarming.
 • I fritters danner en skorpe som hindrer at mat suge olje og bevare dens næringsverdi.
 • Den sprøstekt er og velsmakende.

Hvordan holde

Den hylle er avhengig av typen av olje med høyere mengder av vitamin E og polifinoles, naturlige antioksidanter som beskytter dem fra tid, vil flere og bedre næringsegenskaper til oljen beholdes.

"Hoved fiende av oljen er oksygen i kontakt med luft ble enranciará og smak og deres egenskaper avta. Lys og høye temperaturer akselerere prosessen, slik at den beste måten å holde det på et sted kjølig, tørt sted, adskilt fra lukt og bruk mørke beholdere som rustfritt stål, "sier Anabel Aragón.