Omega-3 fettsyrer i fisk reduserer astmasymptomer

Omega-3 fettsyrer i fisk reduserer astmasymptomer

Den omega-3 inneholdende olje fisk har evnen til å redusere produksjonen av IgE-antistoffer som er involvert i allergiske reaksjoner og astmasymptomer hos mennesker med Astma mild. I de mest alvorlige tilfeller av astma, har imidlertid bruken av orale steroider for å lindre sykdommen griper inn med fordelene av omega-3, noe som reduserer dens effektivitet.

I astma pasienter som tar orale kortikosteroider, omega-3-fettsyrer var mindre effektive

Dette er resultatene av en undersøkelse utført av forskere ved Medical Center ved University of Rochester (UR) New York (USA), hvor 17 pasienter med astma deltok. Forskerne isolerte B-celle immun av disse individer og sammenlignet med de fra friske donorer, for å analysere virkningen av fettsyrene av fiskeolje på IgE og andre molekyler som er involvert i sykdommen.

De fleste pasientene i studien tok forskjellige doser Kortikosteroider ved -píldora oralt eller ved inhalador- avhengig av alvorlighetsgraden av astma, og selv om de alle svarte til en viss grad til omega 3-fettsyrer og reduserte nivåer av IgE-antistoffer ble observert, forskere funnet at noen pasienter tar orale steroider responderte på behandling med verre omega3.

Richard P. Phipps, professor i miljømedisin, og hovedforfatter, forklarte at forbrukerne bør sikre at fiskeolje de kjøper er god kvalitet Som de brukte rene og biologisk aktive produkter av fiskeolje, kalles de 17-HDHA, lik den som brukes i en tidligere studie, publisert i The New England Journal of Medicine Som viste at tilskudd av omega 3 fettsyrer under svangerskapet reduserte risikoen for at fremtidige baby vil utvikle astma.

Den sakkyndige til at forbruket av omega-3 flerumettede fettsyrer som finnes i matvarer som for eksempel laks, tunfisk, linfrøolje, valnøtter eller ansjos, har vist seg å være gunstig for helsen, og i kroppen blir spesielle mediatorer langsom betennelse uten å undertrykke immunforsvaret.