Perfeksjonisme ikke råd til noen feil

Perfeksjonisme ikke råd til noen feil

Perfeksjonisme ikke råd til noen feil

MADRID / EFE / H.FERNÁNDEZ / R.GALLARDO mandag 24/04/2017

En ordtak sier at "det er ingenting perfekt i dette livet", og likevel er det mange mennesker som hevder å ha en "perfeksjonist" tegnet i sitt daglige liv, men ... hvilken grad er sunt? Vi hjelper deg å oppdage når denne funksjonen blir patologi og detalj hvordan å bekjempe den hvis det blir en besettelse

Andre nyheter

  • Ti lokaler for å frigjøre "perfeksjonisme" og konsolidere din identitet
  • Plant overfor usikkerhet: ingen problemer

Mikrofoner på "skalpell", vår partner Sergio García Han har adressert perfeksjonisme. Det sikrer at folk som har denne funksjonen som regel " idea for seg selv "fordi de tror at" fullkommenhet eksisterer og ønsker å oppnå det for enhver pris. "

"Ikke la det de anser for å være en feil og som genererer dem mye lidelse. De har et bilde av Hva er perfeksjon og de ønsker å nå enhver pris. Dette gjør autoexigencia og opprettholde en meget høy nevrotisisme, fordi dens eneste formål er perfeksjon ", sier psykologen.

Lidelse, det kan være feil

Perfeksjonisme er en egenskap som ikke tillater deg å leve fredelig fordi ikke innrømme feil De er individer som er konstant " selv-observasjon "Heller de kanalisere sin energi til verden, men seg selv.

Eksperten sier at når man observerer nøye, ser særegenheter i hans karakter som ikke liker og starte lidelse.Han legger til: Vi må alltid projisere energi i andre "for å ha en god sosiale og personlige relasjoner ".

"De tenker på en litt merkelig måte, fordi alle Vi beveger oss gjennom feil og noen ganger en del av vår utvikling som mennesker. Tenker om feilen som om det var et spørsmål om fullstendig utrydde, er en ikke leve i fred "Sier Sergio García.

Perfeskjonist og besettelse

Når besettelse og fullkommenhet De binder, på en eller annen måte, kan føre til noen form for forstyrrelse for eksempel: obsessiv-kompulsiv forstyrrelse eller anoreksi; og en flott funksjon er at de er perfeksjonister.

Ikke verst å ha visse kriterier om oss selv, men hvis vi ser at trekk påvirker våre liv, kan vi kontakte en Terapeut Spesialisten rådes til ikke å la seg rive "av tregheten besettelse eller perfeksjon."

Å unngå dette problemet

Det første du må vite er at vi har "ideelle" kontra hva obsesses oss eller hva vi ønsker å være perfekt.

"Vi har et bilde, enten en artist, noen nær som vår mor, far eller bror, men vi som en figur av tilbedelse. Til dette må være av sløret fra øynene og se den personen, vi tror perfekt, har også egenskaper som ikke er så bra, "psykologen utvikler seg.

Etter dette, må vi innse at utvikling "ikke kommer til å slutte å bære ut prosjekter som vi vil møte "Heller ikke vil vi tillate" komme dit vi ønsker Snarere tvert imot. "

"Når du går for å få noe så radikalt, er det miste mange ting på veien og det er det som kan berike livet og hva som holder ham å gå opp trapper, "Sergio García grunner.

perfectionistic barn, hvordan forebygge

Når en Barnet er en perfeksjonist Det er sannsynlig å det har "sugd" hjemme Foreldre uforvarende har forverret dem eller ha dem standard setninger som "Du må være best i klassen", "Du må være den beste i kroppsøving," trenger ikke å aldri miste "

"Når meldingsendringer og du sitter med barnet og si ting som: 'Du er en mer og ingenting skjer hvis du mister'. 'Du trenger ikke å være den beste '. Det forsikrer barnet, slutte å være så selv krevende, så autoobservador seg selv og kan begynne å fungere bedre, "hevder ekspert.

Også det råder at vender eksamener de sier ting som: "Det viktigste er at du studerer, du konsentrerer deg og deretter gå ut som å måtte forlate." "Hvis du mislykkes, vil du godkjenner i neste" Alt har å gjøre med relativ noen prestasjoner i hverdagen, og ikke bli for krevende.