Postpartum depresjon når barnet ikke liker ikke

Postpartum depresjon når barnet ikke liker ikke

Fødselsdepresjon, når barnet ikke liker ikke

MADRID / EFE-REPORTAJES / Purificación LION tirsdag 04/04/2017

Hvis fødselen av en baby ikke får moren er overfylte med glede, men irritabel, slapp og trist, er ikke en dårlig mor, er som lider av fødselsdepresjon. Dette skjer til tusenvis av kvinner etter fødselen, og har en løsning

Andre nyheter

 • Depresjon: Kan det bli kurert uten rusmidler?
 • Hvordan svangerskapet påvirke søvnen?

Hvert 07.04 D holdes. World Health Start Guide for å minne om etableringen av Verdens helseorganisasjon (WHO) En hendelse som fokuserer på hver utgave om et emne som er av interesse for folk på fem kontinenter. I år er det sentrale spørsmålet depresjon Som påvirker mennesker i alle aldre, sosial status og alle land.

"Depresjon fører psykologisk stress og påvirker muligheten for folk til å utføre selv de enkleste daglige oppgaver, som noen ganger har negative effekter på relasjoner med familie og venner og muligheten til å tjene til livets opphold, "forklarer WHO.

Dette foretaket streker at depresjon ikke må forveksles med de vanlige varianter av humør heller ikke med de spesifikke emosjonelle reaksjoner på problemene i hverdagen.

"Depresjon kan bli en alvorlig problem Spesielt når det er langvarig og moderat eller alvorlig intensitet. Det kan føre til store lidelser og forstyrre arbeid, skole og familieaktiviteter.I verste fall kan føre til selvmord, "sier han.

En vanlig type av depresjon er postpartum depresjon, i henhold til WHO-data, er gitt i hver sjette kvinne De føder.

"Å ha en baby er en viktig begivenhet i den første bestillingen og kan heve bekymring, tretthet og tristhet Vanligvis er disse følelsene ikke vare lenge, men hvis de vedvarer kan tyde på at du lider av depresjon ", sier WHO.

"Baby blues"

Tilsvarende team av psykologer i Calma Et senter som spesialiserer seg på fødselspermisjon og psykologi ligger i Madrid forklarer at forskjellene mellom de såkalte "baby blues" og postpartum depresjon ligge i varighet og intensitet.

"The 'Baby blues' Det er et bilde som forårsaker depressive symptomer som gråt, mottakelighet, tristhet eller endringer relativt mild humor. Den starter i de første dagene etter fødselen og refererer spontant til Noen dager Hvis symptomene er mer intense og vedvarer, så vi kunne snakke om postpartum depresjon ", forklarer han.

Også Calma spesialister påpeke at Vanlige symptomer postpartum depresjon er

 • Tristhet
 • Apati
 • Tap av evne til å nyte ting
 • Søvnløshet
 • Hypersomni
 • Tap eller økt appetitt
 • Vanskeligheter med å koble sammen med barnet
 • Angst
 • Culpa
 • Irritabilitet

Det er noen kvinner som har økt risiko for postpartum depresjon; I denne forbindelse, psykologer si det Calma faktorer å bli tatt i betraktning:

 1. Han har lidd av angst eller depresjon under graviditet eller senere i livet.
 2. Å ha et dårlig forhold, ensomhet eller dårlig sosial støtte.
 3. Påvirkninger har hatt vanskeligheter med fødsel eller barnet, for eksempel at det er for tidlig eller født med et problem.
 4. Har en historie med betydelige tap i det siste uløste, slik som død av noen nær, aborter, etc.

Imidlertid har fødselsdepresjon ingen enkelt årsak, men følger en kombinasjon av fysiske og følelsesmessige faktorer. Eksponerer National Institute of Mental Health America I denne forbindelse, advarer han det skjer ikke av noe som en mor gjør eller ikke gjør.

Flere årsaker til postpartum

depresjon.

Tilsvarende psykologer Calma forklart at i likhet med en hvilken som helst psykopatologi Er postpartum depresjon et resultat av flere årsaker.

"Dette er komplekse fenomener som ikke kan etablere et årsak-virkning-lineært forhold, men biologiske faktorer sosial (Support nettverk kontra ensomhet, idealisering og høye urealistiske forventninger) og psykologisk (Livshistorie, stressende livsfaktorer, mestring ressurser ...) henger sammen på komplekse måter, "avklart han.

"Postpartum depresjon er en alvorlig tilstand som har Konsekvensene Ikke bare for mor Som føles veldig dårlig og ikke i stand til å nyte babyen din, men også påvirker nyfødt De par og Familie "Angi ekspertene Calm.

"Som for barnet, kan vi si at en deprimert mor er generelt mer problemer knyttet til barnet på en forsvarlig måte: vanskeligheter i utseende, mindre verbalizations, uttrykk for hengivenhet og fysisk kontakt.Barn er spesialister i oppfatte emosjonelle stater. deres primære omsorgspersoner og derfor oppmerksom på at barnet har en deprimert mor, "sa de.

Imidlertid, postpartum depresjon du kan prøve "Det beste ville være å ha en psykolog eller psykiater trent i psykoterapi og spesialisert seg på perinatal mental helse vurdere situasjonen individuelt og følge kvinner i deres prosess med barseltid, vendt skal løse de vanskelighetene i hvert enkelt tilfelle "sier psykologer i ro.

"Hvis symptomene er svært intens, kan psykologisk behandling følges av farmakoterapi Men dette er ikke nødvendig i mange tilfeller "punkt.

I tillegg til behandling, er det andre faktorer som kan hjelpe kvinner vinne postpartum depresjon.

Dermed Calma psykologer anbefaler at, så langt som mulig og når hun vil, er det mor som takle barnet omsorg "Dette vil favorisere skape et positivt forhold for både mor og baby," sier de.

"Støtten og har en sikkerhetsnettet Det er en annen viktig å overvinne bildet. Moren må ha folk i miljøet uten å føle at de har prøvd, men forstått og verdsatt i sin nye rolle som mor "tilsi.

de også oppmerksom på at hvis du ikke har for å hjelpe disse menneskene, "kan melde seg for en hvilken som helst aktivitet der det er mødre som henne, for eksempel pilates eller yoga for moms, ammende grupper eller foreldre, etc. Dette er en meget potent beskyttende og terapeutisk faktor "som kreves.

På samme måte som anbefaler opprettholde kontakt og tilbringe tid med familie og venner Samt snakke med andre mødre med hvem du skal dele erfaringer og få utendørs når det er mulig.

"I visse miljøer, ta en tur med barnet ditt er bra for både" sier han. WHO sender en melding til kvinner som, etter fødselen, føler deprimert: "Hvis du tenker på å skade deg selv eller barnet ditt, får hjelp umiddelbart."