Fin brunfarge og sunt: ​​fakta eller fiksjon?

Fin brunfarge og sunt: ​​fakta eller fiksjon?

Fin brunfarge og sunt: ​​fakta eller fiksjon?

MADRID / EFE / MIRIAM MUÑOZ mandag 06/08/2015

Er du forbereder huden for sommeren? Er du en av dem som tror at en brunfarge er synonymt med skjønnhet? Hvis du er en av dem som mindreverdighetskompleks av hans hudfarge og ligger som øgler i solen i flere timer eller får inn en tanning booth så ofte å besøke en frisør, bør du kjenne til risikoen som er involvert i denne aktiviteten for helsen

Andre nyheter

  • Sol og vitamin D, våre bein allierte
  • God bruk solkrem hos barn

Doña Letizia, ærespresident i foreningen mot kreft (AECC) Som han pekte på First International Symposium on Hudkreft flere uker siden at "å være brun er ikke å være kjekk, kjører en helserisiko."

Dette er nettopp det som bekrefter igjen, i et intervju med EFEsalud, Pedro Jaén, på Hudlege som var ansvarlig for lede den nevnte loven. Ifølge legen er det feil bruk av begrepet "få en sunn tan og vakker".

Pedro Jaén forklarer at tanning er en konsekvens av den stimulering av melanocytter ved stråling UV Dvs, det er et forsvar mot denne strålingen så det er ikke mulig å ha en vakker brunfarge uten å bli angrepet.

Den brunfarge som nesten alle ønsker skjer på følgende måte: "Når aggresjon mottar Skin er ikke stor nok til å ha en solbrenthet som vanligvis ledsaget av betennelse og avskalling, "sier Jaen.

For å nå dette flasser hud kan forekomme i form av plater som skrelles eller kan ikke bli vurdert. Dette resulterer i en ujevn brunfarge på grunn av overdreven aggresjon og, verst av alt, ifølge Jaen, er at "når det brenner skjer, er skaden gjort, og det er ikke mulig å reparere; Det tjener ikke oss ut Fløte etter eller ta noe produkt. "

Stråler er registrert i minnet på huden din

Vi lever i et samfunn der det press for å være tan er svært høy; er det blitt mer populære boder bruke UVA tanning raskt, effektivt og rimelig.

Den dermatolog klargjør at de stråler som sendes ved garving senger er "ultrafiolett A og produsere aldring og hudkreft ". I tillegg trenger disse sentrene ikke la barn under 18 år til å gjennomgå denne behandlingen, fordi det er en svært viktig beslutning som er skadelig for helsen.

I Spania er de diagnostisert hvert år 3.200 nye tilfeller av hudkreft, selv om en Tidlig diagnose kan kurere 95 prosent. Dens Forekomsten øker ved en rate på 10 prosent og i tilfelle av melanoma ondartet (forårsaker 80 prosent av dødsfallene) er syv ganger lavere enn resten.

Faktisk er det risiko for melanom er høyere hos kvinner (55,9 prosent) enn menn (44 prosent).

Spådommer gjort av Verdens helseorganisasjon, ifølge den spanske befolkningen og antallet kreft at det for tiden er:

  • I 2015 vil det være 10 nye tilfeller per 100.000 innbyggere.
  • Innen 2020 at tallet vil stige til 17 nye tilfeller.
  • 2025 vil være 24 nye mennesker med denne kreftformen.
  • 2030 vil være 32.

Ett alternativ som ikke er skadelig bortsett fra at du har noen form for allergi-, men gir også en veldig naturlig farge, er bruk av selvbruningskremer som aktive ingrediensen er dihydroxyacetone, et stoff som kan betraktes som et fargestoff.

Selvbrunings presenteres på ulike måter og i henhold streker Jaen, "farget stratum corneum av huden, men må ta hensyn til at ikke beskytte ultrafiolett stråling".

Solens faktor index

beskyttelse.

Indeks faktor beskyttelses solkremer oppnådd i laboratoriet ved hjelp av en gitt mengde av fløte per kvadratcentimeter.

Det er sant at i denne saken er det debatt om indeks beskyttelse faktor på solkremer er ekte eller ikke, og i denne forstand, anbefaler Pedro Jaén bruk av en høy beskyttelsesfaktor fordi "vi vet at den gjennomsnittlige folk som gjør regelmessig bruk av solkrem, mengden som ble brukt da den ble utviklet i laboratoriet "gjelder mindre.

I dette tilfellet er beskyttelsesfaktor ikke indikerer pakken, dvs. "hvis vi har en beskytter 50 som vi bruker bare 25 fordi vi bruker mindre kvantitet."

Også betingelser for laboratorietestet, er definert med en viss temperatur og fuktighet og ved bruk av disse kremer på dagen noen ganger er svette eller produktet må tåle meget høye temperaturer, slik at de ikke er så effektive.

Anbefalinger

Pedro Jaén hevder at noen ganger vanligvis anbefaler antioksidant orale s i de pasienter som har behov for en fotobeskyttelse høy fordi det har vist seg å redusere effektene av aggresjon av ultrafiolett stråling. Spesialisten forklarer at disse pillene ikke fungerer som fotoprotector men de er antioksidanter og antiinflammatoriske substanser.

Solen angriper huden direkte bevirket på celler og indirekte generering av oksygenradikaler (oksidanter som resulterer i betennelse). Antioksidanter inntak for dette formål reduserer utslipp av radioaktive stoffer og redusere oksygen, derfor, aggresjon formidlet oksydasjon og betennelse av ultrafiolett stråling.

Hudlege minner om at det finnes en rekke grunnleggende anbefalinger må alltid huske på:

  • Vær forsiktig utenfor den må påføres. fotoprotector alltid en halv time før soleksponering, beskyttet med klær eller sette i skyggen.

Jaén insisterer på at "øke tiden soleksponering med solkrem tanning er en selvmotsigelse." Fotoresisten har som oppgave å hjelpe friluftsliv minimere skaden som mottas av ultrafiolett stråling. I tillegg må vi være forsiktig med solen midt på dagen, når det er høyere, så "stor forsiktighet to timer før og to timer etter øyeblikket" anbefales.

  • Ta vare på deg selv inne Legen rådet til å gjøre et variert kosthold som hovedsakelig synes mat med antioksidant krefter som frukt og grønnsaker. Dr. Jaén legger til at plantene selv trenger antioksidanter for å forsvare seg mot ultrafiolett stråling og, faktisk, "mange antioksidanter er hentet fra dyreriket".