Utsettelse: når frykt og skyldfølelse ta kontroll

Utsettelse: når frykt og skyldfølelse ta kontroll

Utsettelse: når frykt og skyldfølelse ta kontroll

Madrid / EFE / H.Fernández / A.M.Belinchón onsdag 04/19/2017

Ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag. Sikkert mer enn en gang du har hørt dette rådet i hverdagen: det er fordi du sannsynligvis ble procrastinating. Silvia Arcas psykolog analyserer årsaker og konsekvenser av sommel i vår selvfølelse på grunn av frykt og skyldfølelse som fører forbundet

Andre nyheter

  • Er du selvsikker, passiv eller aggressiv? Finn ut
  • Vinne vår frykt for å oppnå emosjonell
  • velferd.

Studerer en test dagen før, utsette et viktig møte på jobb eller forlater et prosjekt grense for påfølgende år er noen eksempler på hva som er kjent som sommel.

Dette ordet, stadig introdusert i vårt språk, refererer til handling for å utsette haster eller nødvendig å vie oss til en mer behagelig, men mindre relevant aktivitet.

Når vi snakker om procrastinating, må vi skille mellom de som gjør en riktig måte, noe som er ganske vanlig, og de som har oppstått som en livsstil.

Å utsette, "vi er redd for å møte en bestemt ting som kan være veldig overveldende, vanskelig, komplisert eller kjedelig, men vi vet at vi har å gjøre fordi det er viktig og unngå oss med tusenvis av lystbetonte aktiviteter, reiser i morgen hva vi kunne gjøre i dag. " Dette begrepet definerer psykolog Silvia Arcas under passasjen gjennom mikrofonene i vår radio, "The Scalpel".

Redd for å ta avgjørelser

Selv om det identifisert med vage mennesker, sommel, som forklart Arcas er ikke så mye et spørsmål om latskap og frykt. "Det er som en snøball, jo mer omgår meg, problemet vil vokse mer," kvalifiserer han.

Ikke utfører en viktig aktivitet som blir utsatt på ubestemt tid bringe negative konsekvenser for personen og til slutt til slutt vil raskt og ofte galt.

Når denne aktiviteten er avsluttet, prisen som er betalt frustrasjon, skyld og følelse av svikt er virkelig overdreven.

"Vi har svært målrettet mot bestemte situasjoner frykt. Det er folk med en kapasitet på optimal mestring i situasjoner som studier eller familie og ennå, i arbeid oppheving ubestemt tid ", Arcas sa.

Dette gjelder også de ressursene som vi mener må vi møte problemer fordi, sier psykologen, vi blir stresset når vi tror at krav miljø er dreven og vi har ikke ressurser til å løse dem, men noen ganger er dette en konsekvens av lav selvfølelse.

Personen kan bli sittende fast i en sirkel av angst slik at tvangsmessig utfører oppgaver for å distrahere, for eksempel ved hjelp av Internett eller Whatsapp, shoppe eller overspising, slik at som et resultat av at frykt for å konfrontere liv, en avhengighet, ifølge Silvia Arcas genereres.

Høy standard og lav selvfølelse, sommel tastene

Samfunnet utøver betydelig press på vår selvfølelse, fordi, på en måte, er det forventet å ha et vellykket liv. Men vi må anta at ting tar innsats og at bare folk som tør å mislykkes kan lykkes.

"Mange ganger er vi redd fordi vi ser oppgaver i en global måte, men vi ser dem som en rekke av hendelser som til slutt fører oss til et mål," sa Silvia Arcas.

Vi vet heller ikke alltid skille mellom ting som er virkelig haster eller viktig, som er rett og slett viktig og de som er en del av fritid.

Selvfølgelig må vi velge den mest presserende prioritet, løse den og deretter vie oss til hva som er viktig.

Det er mye frustrasjon, selv intelligente og ressurssterke, fordi selv om de får gjort i siste øyeblikk hva som hadde foreslått, er det fortsatt en følelse av utsette og følelse av uvillighet

"Det er folk som står overfor mange krav, noen ganger fordi de er Perfectionists Og de har ingen anelse om hvor deres virkelige grenser ", sier Arcas.

"Andre ganger, legger han til, vi bryr oss så mye de vil ha oss passere oss, styrke oss og anser oss viktig at vi ønsker å ta alle og ikke alltid mulig".