Mineraler hurtigguide

Mineraler hurtigguide

Quick Guide på mineralvann

MADRID / EFE / ANA SOTERAS mandag 26/06/2017

Mineraler, vitaminer sammen, er mikronæringsstoffer at kroppen trenger i små doser til å fungere, og den som oppnås gjennom maten også gi makronæringsstoffer (karbohydrater, fett og proteiner). Kalsium, sink, kalium og jern er noen av disse essensielle elementene til legemet aktivitet

Andre nyheter

 • Alt du trenger å vite om vitaminer
 • Antinutrient: Stoffer som hemmer næringsopptak

Så boken "Ernæring for Dummies" vier et kapittel til mineraler, som definerer dem som det ikke inneholder uorganiske karbon, hydrogen og oksygen stoffer.

Mineraler som finnes i stein og metaller og planter jord absorbere, mens dyr gjør det samme med de plantene de spiser.

Ernærings deler mineraler essensielle for liv, i to grupper:

 • Macrominerals Kalsium; fosfor; magnesium; svovel; natrium; kalium og klorid.
 • Microminerales jern, sink; jod; selen; kobber; mangan; fluor; krom og molybden

Forskjellen mellom spormineraler og makromineraler ligger i den mengde som den menneskelige kroppen lagrer og i de partier som skal tas for å opprettholde den konstante tilførsel.

Ifølge "Ernæring for Dummies", til kroppen lagrer mer enn 5 gram hver av de makro og oppnå et tilstrekkelig nivå må forbruke hundre milligram per dag hver.

Mikro behov, imidlertid, er mindre og anbefalte mengder måles i mikrogram (1/1.000 000 av et gram).

Beskrivelse av noen macrominerals

Kalsium, fosfor og magnesium er primært ansvarlig for fremstilling av benvev og regulere en rekke kroppsfunksjoner, inkludert blodtrykket. Natrium, kalium og klorid er elektrolytter som hjelper til å opprettholde vannbalansen i kroppen, mens svovel er til stede i alle proteiner.

 • Kalsium Viktigste komponenten i bein og tenner. Det gjør at musklene til å bevege seg fritt og uten kramper og blodtrykk. Melk og meieriprodukter, hermetikk sardiner med spina, mørke grønne blader er noen av kildene til dette mineralet.

 • Fosfor: Den gjør det mulig å overføre cellene deres genetiske kode til de nye cellene som kroppen produserer. Det opprettholder pH-verdien i blod, er en del av myelin eller fettlaget som omgir nerveceller og medierer karbohydratmetabolismen. De beste kildene er de proteinrike matvarer så som kjøtt, fisk, fjærfe, egg og melk, så vel som hele korn, nøtter, frø og tørkede grønnsaker.
 • Magnesium Kroppen trenger å få nye vev, spesielt bein. Involvert i transport og utveksling av næringsstoffer og meldinger mellom cellene. Frukt og mørke grønne blader er en kilde for magnesium, så vel som frø, hele korn, nøtter og grønnsaker.
 • Natrium natriumklorid eller salt som er tilstede i den vestlige diett, noen ganger forårsaker overskytende blodtrykket er utløst.
 • Kalium og klorid De er i mange matvarer og lider en mangel er sjelden. Men må ta hensyn opp inntaket hvis det er oppkast eller diaré hvis diuretika er tatt, og om trening eller arbeid med innsats er gjort, spesielt ved høye temperaturer.

Kort gjennomgang av noen microminerales

 • Iron vesentlig del av hemoglobin og myoglobin, to proteiner som bærer oksygen i blodet og muskelvev. Også det er involvert i viktige prosesser som fordøyelse. Innmat som lever, rødt kjøtt, eggeplomme eller østers er kilder for jern i kroppen bringer med letthet.

 • Sink Kroppen lagrer primært i testiklene hvor den produserer hormonet testosteron å produsere sædceller. Kilder til sink: østers, kjøtt, lever, egg, nøtter, belgfrukter ....
 • Jod Komponent av skjoldbruskkjertelhormoner som regulerer cellulær aktivitet og som er essensielle i proteinsyntese, reproduksjon og vekst vev. Det største bidraget vi får iodized salt, men også sjømat og noen planter gir.
 • Fluor Den fokuserer på bein og tenner. Hele animalsk vev og alle planter som vokser på jorden inneholde små mengder av fluorid, men den viktigste kilden er den mineralvann fluoridated.
 • Selen: En selen mangel er relatert til sykdom som påvirker hjertemuskelen. En jord rik på dette spormineralrike frukter og grønnsaker, men er også til stede i sjømat, kjøtt, innmat, egg eller melkeprodukter.

Risikoen for underskuddet og overskudd mineraler

Et balansert kosthold gir tilstrekkelig mineraler for kroppen. Fosfor, magnesium og svovel er til stede i mat som dens mangel er sjelden.

Imidlertid kan en mistilpasning i dietten forårsaker mangler av kalsium (påvirker ben), jern (lav produksjon av hemoglobin som transporterer oksygen forårsaker blodmangel), sink (kan forårsake mannlig infertilitet på grunn av manglende testosteron) eller jod ( oppmerksomhet til betennelse i skjoldbruskkjertelen).Men vi må ikke sendes fordi, som med vitaminer, kan bli giftig i store doser, og ikke fordi vi tar for mat, men gjennom kosttilskudd eller reseptbelagte medisiner og medisinsk kontroll.