SENDO prosjekt: Spore barn vaner.

SENDO prosjekt: Spore barn vaner.

SENDO prosjekt: Spore barn

vaner.

MADRID / EFE / ANA SOTERAS Torsdag 15.06.2017

SENDO er en pionerprosjekt i Spania som følger den tid livsstil, spesielt mat, av barn og ungdom å vise dens virkning på kroniske sykdommer forbundet som fedme eller diabetes type 2

Andre nyheter

  • Betydningen av ernæring ved skolealder
  • Jern, vitamin D og omega-3 fettsyrer, mangler i dietten hos barn 1 til 4 år

Skole spor for optimal utvikling Navarros (SENDO) utføres av et tverrfaglig team av forskere og barneleger ved Universitetet i Navarra ledet av Dr. Nerea Martín Calvo i pediatri.

"Spania er en pioner i studien, fordi selv om det er fôring studier og livsstil, disse er ikke langsgående, men tverr untracked i tid for å gi gyldig overlegen", sier prosjektdirektør.

En hjelp til å fremme forebyggende medisin i barndommen og ungdomsårene, og til sykdommer som type 2 diabetes, fedme, lidelse Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), astma ... allerede utviklede land som USA, Nederland, Sverige og australia.

Foreløpige resultater fra SENDO

Dette prosjektet startet med en pilotfase, mellom 2015 og 2016, med 150 barn mellom 4 og 6 år fra hele Navarre og gjennom et samarbeid med Navarra Health Service.

Noen foreløpige data om gjennomsnittlig forbruk kaste at 89% av deltakerne glade vist lunsjtid og spisevaner er 2,5 porsjoner / dag av frukt; 1,5 porsjoner / dag av grønnsaker; 2 porsjoner / uke sik; 1 porsjon / uke av bluefish og 2 porsjoner / uke med rødt kjøtt.

I denne pilotfasen har det tillatt en oversikt over kostholdet og de vanligste sykdommer i barne Navarros. "Men, for å identifisere årsakene til sykdommer og til å utforme forebyggende strategier må samle informasjon fra deltakerne gjennom hele barndommen og ungdomsårene," web www.proyectosendo.es.

rekruttering

åpnes.

Så etter pilotfasen, i 2107 prosjekt SENDO barn fra hele Spania åpner hvis eneste kravet er å ha mellom 4 og 6 år gamle. En åpen rekruttering tar sikte på å legge til nye deltakere og følge dens utvikling på lang sikt til 17 år.

"Profilen på frivillig er entusiastiske og klar over helse folk," sier Dr. Institutt for forebyggende medisin og folkehelse ved Universitetet i Navarra der utføres av andre studier som SUN, Predimed eller Predimed Plus , blant andre.

Metodikken består av online spørreskjemaer som reagerer både barn og foreldre eller foresatte med fem områder: historie, hyppighet av mat forbruk, kostvaner og fysisk aktivitet, rekreasjon og fritid.

"Spørre endres avhengig av fasene og tilpasse seg, slik som grad av forståelse og forhold og risiko på hvert trinn av alkohol og narkotika hos ungdom", sier barnelege.

"Vi forstår han legger til barnelege med noen undersøkende tiltak vil være å gjøre forebyggende arbeid, men det er ikke vårt hovedmål, men SENDO født til å støtte eller motbevise helse råd som skjer."