En slange som kjæledyr: risiko og kjøpe tips

En slange som kjæledyr: risiko og kjøpe tips

Å ha en slange hjemme som et kjæledyr er ikke egnet for alle brukere; spesielt når det kommer til barn eller personer som imponerer visse scener, som for eksempel sin særegne makt eller dramatisk endring av huden din. Omsorgspersoner, derfor må ha forkunnskaper om egenskaper og behovene til disse dyrene for å kunne tilby et langt og verdig liv. For å gjøre dette, i denne artikkelen forklarer vi hva du bør vurdere før du kjøper en slange, hva er potensiell risiko Hvilke arter er mest egnet for ditt hjem Og som er Doping eller er ikke anbefalt, og vi tilbyr noen grunnleggende tips om mat og atmosfære de trenger fra eksperter på eksotiske dyr.

Hva du bør vite før du bestemmer deg for å ha en slange hjemme

Langt fra moter eller impulser, har en slange som et kjæledyr Det er en utfordring for eieren fordi det krever ikke bare viss omsorg og oppmerksomhet, men en rekke tidligere kunnskap om deres atferd. Det er derfor eksperter anbefaler ikke at folk med ingen tidligere erfaring med reptiler har en slange hjemme. Dette bekreftes av Jordi Aguiló, som spesialiserer seg på eksotiske dyr veterinær. Tot Exotics Som forklarte Webconsultas at før du tar en slange hjemme, er det ideelle at personen "er bevisst på dyret du får, deres behov, vaner, og den type kjæledyr som er; Foruten å fremstille betingelsene for sameksistens med dyret. "

I tillegg, selv om selskapet kan rapportere til oss, sier noen eksperter at vi ikke kan etablere en gjensidig følelsesmessige bånd med dyret Fordi slangen ikke synes å vise respekt for deres omsorgspersoner. Dette, sier de, kan sette oss på forskjellige steder, fordi pleieren kan dele opptil tretti år med slangen, å kunne føle en viss tilknytning til det, vil det ikke bli gjengjeldt som en hund eller katt i spørsmålet.

Er det farlig å ha en slange som kjæledyr?

Når det gjelder farlig potensial til å leve med en slange i huset vårt, Miguel Gallego, som spesialiserer seg på eksotiske dyr Eksotiske Veterinærsenter Madrid vet "risikoen er minimal hvis slangen ikke er Giftige eller store ". Men eksperten legger til at vi må vurdere det, men ikke giftig (et alternativ som insisterer på at vi ikke skal vurdere i alle fall) "alle kan bite, og bite Det er smertefullt og kan bli infisert". Jordi Aguiló forklarer at en annen risiko er at "dyret kan unnslippe gjennom utilstrekkelige forhold", så vi må huske på at bære perfekt konstruert for å hindre lekkasje.

Tips for å kjøpe en slange

Oppnå og opprettholde en slange Heller ikke det er billig Så det er ikke et egnet kjæledyr for alle budsjetter. Du bør vite at den eneste riktige måten å få en slange er en faghandels eller føres oppdretter Begge må være i samsvar med alle juridiske krav (Betingelser hygiene og sanitære forhold, juridisk virksomhet, etc.), men er også praktisk å ha omfattende kunnskap om denne typen dyr, slik at de kan gi råd på riktig måte.

Selvfølgelig er det også viktig at selgeren bidrag til dyret en faktura og et dokument attesterer til CITES nummer i art hvor det kan være nødvendig; Bare på denne måten kan vi garantere etter kjøpet i tilfelle det oppstår problemer.

Behovet skape visse betingelser i et kontrollert miljø. Slik at slangen kan leve sunt og verdig måte med oss. For å gjøre dette, "det er viktig å forberede et terrarium, siden de ikke er dyr som kan eller må leve i ytre forhold. Dimensjonene på terrarium, møbler og planter avhenger av arter som kommer til å bo i det, og også avhenge av temperatur, lys og fuktighet, "sier Jordi Aguiló.