Spania fornyer pyramide av sunn Strøm.

Spania fornyer pyramide av sunn Strøm.

Inntil sist mars 29 i Spania fortsatte å styre næringspyramiden utgitt av den spanske Society for samfunnsmedisin Nutrition (SENC) i 2001. Sist onsdag, men presenterte denne kroppen de nye 'Dietary Guidelines for den spanske befolkningen', som har det har blitt oppdatert basert på dagens vitenskapelige bevis og representerer en betydelig endring i fordelingen av pyramide sunn Strøm. som hadde blitt anbefalt til dags dato.

Så fra nå i baserte nærings pyramide. er en serie av vaner som utfyller fordelene med et sunt kosthold, inkludert å utføre en times daglig fysisk aktivitet, emosjonell balanse (mindful spise), energibalansen (dvs. balanse mat inntak med fysisk aktivitet vi gjør ), ved anvendelse av sunnere matlaging teknikker (slik som dampet, de mindre bearbeidet eller rå trygge preparater) og inntak av fire til seks glass vann

Den sentral del av pyramiden Det viktigste, består av matvarer som alltid har dannet kjernen i Middelhavet diett. Dermed korn (fortrinnsvis hele korn eller laget med hele korn mel), olivenolje, belgfrukter, grønnsaker og frukt og grønnsaker vises.Av disse sistnevnte anbefales det å forbruke mer enn fem porsjoner per dag. For å oppmuntre en smak for frukt eksperter minne barna som tilbyr dem skrelles og skiver på en plate av frukt varierte og fargerike "forbedrer aksept og forbruk i alle aldre."

Den sentrale kjerne er nær meieri kvalitet (fra disse anbefalte 2 til 3 porsjoner pr dag, fortrinnsvis prioritere de uten tilsatt sukker) og fisk, egg, nøtter og hvitt kjøtt, til hvilken anbefalingen er å alternere og har 1 til 3 porsjoner daglig.

Moderat inntak av mat, kosttilskudd og hydrering

Den sentrale delen av den nye, den viktigste næringspyramiden, består av mat som alltid har dannet kjernen i middelhavsdietten

Den øvre seksjon av den nye maten pyramide er dannet ved rødt og bearbeidet kjøtt Alkoholholdige drikker, bakervarer og industrielle og sukkerholdige produkter generelt, fra SENC anbefaler forbruker bare valgfritt og moderat. For baking, anses det viktig å prioritere det som er brygget hjemme med produkter og tradisjonelle teknikker.

I tillegg har de nye pyramiden utviklet av SENC vises også for første gang kosttilskudd Hvem tror de at "kan være nyttig i tilfeller der det er spesielle behov." I alle fall, disse bør bare brukes under "individualisert retningslinjene er et resultat av kostholdsråd oppdratt av en lege eller helse". Disse inkluderer folsyre for gravide kvinner, vitamin B i folk som følger veganer eller vegetarianer dietter, vitamin K i tilfelle av nyfødte eller Vitamin D Også nødvendig hos nyfødte, barn eller eldre "hvis de ikke tar beriket mat, eller ikke tar nok sol".

Pyramid hydrering

Hensyn til hydrering Ernæringseksperter som deltok i etableringen av pyramiden, anbefalte inntaket 2,5 liter daglig væske (mengde kan øke i tilfelle av fysisk aktivitet, økende temperatur eller fuktighet, feber eller tap av væsker ). Det meste av det flytende vann skal komme fra lavt saltinnhold, som danner grunnlaget for den Pyramid hydrering

I et andre trinn ville være høyt saltinnhold vann og brus, kaffe, te eller andre infusjoner, alt uten sukker.

Den tredje blokken er drinker med noen kalorier og næringsstoffer av interesse, for eksempel naturlig fruktjuice, grønnsaksjuice, buljong, melk eller melkeprodukter uten sukker og lite fett, øl uten alkohol eller kaffe og te med sukker.

På toppen av pyramiden ville være sukkerholdig brus og juice virksomhet, hvis forbruket skal bare være sporadisk.

Kostholdsråd bevisst og bærekraftig

I tillegg til den nye Pyramid, fra SENC tilbys også i de nye 'Dietary Guidelines for den spanske befolkningen' en rekke betraktninger og tips, inkludert bærekraftig mat Ved å følge teknikken i '3 R': Reduser, gjenbruk, gjenvinning; behovet for å investere i produkter og sesong nærhet; å lese merkingen av produkter som tilfredsstiller dets sammensetning før et kjøp beslutning; eller blant annet bevissthet for rettferdig og etisk praksis i jordbruk, husdyrhold og fiske handel.