Systemiske autoimmune sykdommer, overveiende ukjente og funksjons

Systemiske autoimmune sykdommer, overveiende ukjente og funksjons

systemiske autoimmune sykdommer, overveiende ukjente og funksjons

MADRID / EFE / ROSA GALLARDO fredag ​​03.03.2017

Systemiske autoimmune sykdommer er en gruppe sykdommer som påvirker befolkningen i de mest produktive fasen av livet, arbeider alder og danner en familie, og er også svært ødeleggende. Undersøke disse forholdene, risikofaktorer, fremgang på dette området, og de vanligste: lupus og Sjögren

syndrom.

Andre nyheter

  • Revmatiske sykdommer forårsaker halvdel av arbeidsvansker
  • Ti myter om Revmatiske
  • sykdommer.

Den spanske Society of Rheumatology holdt i A Coruña nylig et Symposium on Autoimmune sykdommer Systematisk Der mer enn 300 spesialister har gått sammen om å gi større synlighet til disse patologi, ganske ukjent for befolkningen.

"Ikke glem at 1 av 4 personer har en revmatisk sykdom, som er en svært viktig samfunnsøkonomisk kostnad, foruten å være på ledende årsak til uførhet "Sier Dr. Susana Romero, president i den galiciske Society of Rheumatology.

Antistoffer og systemiske

autoimmune sykdommer.

Den systemiske autoimmune sykdommer (EAS) er en heterogen gruppe av sykdommer som deler det faktum av at antistoffer produsert av den person, som virker mot celler og vev. Imidlertid er de sykdommer med store forskjeller i insidens, prognose, behandling og kliniske manifestasjoner.

"Noen er veldig Sjelden som er tilfellet med e sklerodermi eller polymyositt Men andre er ikke så mye, så det l UPUS eller Sjøgrens syndrom. "Han sa José Luis Andréu President i den spanske Society of Rheumatology (SER).

"The er ukjent. forårsaker Men nesten alle har blitt beskrevet mulig genetiske faktorer Hormonelle, miljømessige og mulig deltakelse av smittestoffer, "uttalte Dr. Andreu.

Risikofaktorer

Sunne vaner anbefales for befolkningen generelt, men spesielt for pasienter med autoimmune sykdommer fordi de kan "trigger kardiovaskulære komplikasjoner " og dermed bestemme forventet levealder.

Dr. Romero bemerket som risiko agenter

  • Den snus Det er det viktigste. "Det fører til at blodkarene til å svelle og blod sirkulerer ikke godt, noe som fører til myokardialt infarkt eller cerebral Det er mer vanlig i pasienter med autoimmune sykdommer. "
  • Kontroll lipider
  • Den Fedme
  • Betennelse slik at noen ledd opprettholdes
  • Bære en liv for aktiv

Det er anslått at 5% inflammatoriske reumatiske sykdommer er autoimmun Disse sykdommene påvirker bindevev, og derfor, i tillegg produserer betennelse i leddene, kan vises hudlesjoner og andre organer som nyre eller lunge.

Fordi det er vanskelig, "krever tverrfaglig samarbeid mellom flere spesialister for å ta vare på disse pasientene, spesialiserte klinikker der samordning av revmatolog er avgjørende for suksessen er nødvendig," sier Dr. Mercedes Freire Reumatolog på sykehuset Universitario ansvarlig Coruna og organisasjonskomiteen av Symposium.

Major fremskritt

Blant de viktigste prestasjoner "i organisasjonsmodell enheter, Monograph, tverrfaglig og protokoller avtales med ulike spesialister "da dette sikrer" kvalitet omsorg "konsultasjoner.

"I de senere årene, på grunn av stor kunnskap om patogenesen av sykdommen, de har utviklet biologiske er rettet mot et mål celleoverflater som tillater en bedre og sikrere kontroll av visse manifestasjoner av sykdommen, "Freire klargjør legen.

På den annen side, understreker det også som har vært brukt de siste årene på BMT som effektiv i pasienter hvor konvensjonell terapi har mislyktes løsning.

Viktigheten av tidlig

deteksjon.

"Det er svært viktig å tidlig oppdagelse fordi det er en periode i begynnelsen av sykdommen, der vi kan fortsatt unngå permanent skade. avledes i andre organer og kan være livs nyresvikt, vedvarende nevrologiske lidelser, lungeskade, hjerte, etc. "hevder president i galiciske Society of Rheumatology.

Så, hvis du handle i denne tidlige fasen av sykdommen, kan du få pasienten "live eller ikke lider av sykdommen", men hvis vi opptrer senere, "noen ganger skaden er uopprettelig på konsekvensene som har vært" .

"Hovedproblemet vi ser er at pasienter tar omtrent et år for å bli diagnostisert fordi de ser det som en advarsel tegn på at du skade hendene, for eksempel, og ikke gå til legen. Det er viktig å gå til din fastlege når du har vedvarende leddsmerter (føtter, knær, hender, osv) Fordi han vet skjelne om det er noe som skjer med deg, og henvise til revmatolog "forklarer Dr. Andreu.

Tidlige konsultasjoner

artritt.

Takket være fremskritt innen behandling av disse sykdommene, har prognoser økt dramatisk, men for å få mest mulig ut av denne "vindu av muligheter" har skapt Tidlige konsultasjoner artritt. .

"Når en pasient har leddsmerter det er best å komme og helsepersonell bestemme dens betydning. Dersom den inflammatoriske sykdommen ikke blir tatt opp raskt, kan forsinkelsen føre til permanent skade som fører til uførhet "Sa rheumatologist Susana Romero.

På den annen side, understreker Dr. Freire betydningen av Familie leger er godt trent "til pasienten kommer tidligst mulig spesialist" og ikke kontinuerlig tar betennelsesdempende.

Lupus

Lupus er en av de mest vanlige sykdommer, systemisk autoimmun reumatisk sykdom som rammer mange deler av kroppen; Spania er anslått at rundt 40000 De lider. Den vanligste profilen av den berørte er ung kvinne i den fruktbare fasen, 20 til 40 år.

Denne tilstanden må behandles fordi den kan produsere irreversible skader som, for eksempel, "nyreskader og ende dialyse eller venter transplantasjon".

"The soleksponering er en av de viktigste miljø fiender av disse pasientene fordi "solens stråler kan føre til utbrudd av aktivitet og fotosensitivitetsreaksjoner", sier president i SER. Derfor er de implementere " Vitamin D behandling for å hindre at immunsystemet fra å angripe kroppen. "

Sjøgrens syndrom

Det er en annen vanlig lidelse påvirker først og kjertler som produserer Tårer og Spytt og lidelse kvinner på rundt 50 år.

"Det er viktig å detektere denne tilstand på grunn av tørr munn og øyne, kan produsere et uttrykk i lungen, nyren eller nervesystemet (både sentralt og perifert); og de som er lesjoner De kan bli irreversibel "Sier Dr. Andreu.

Til slutt legger han til at den store Utfordringen for fremtiden Det er den systemiske autoimmune sykdommer "kan komme til kurere "Fordi så langt er det bare behandlinger som reduserer.