Ta sovepiller øker risikoen for brudd i eldre

Ta sovepiller øker risikoen for brudd i eldre

Den søvnløshet og osteoporose er to forhold som vanligvis oppstår i eldre voksne, og er mer relevante enn det virker. Ifølge nyere forskning publisert i tidsskriftet Plos One De sovetabletter IE medikamenter for å lette søvn, øke Risikoen for et fall og derfor en brudd (Den vanligste hofte) hos eldre. En nedslående ting, spesielt å vite at mellom 20% og 50% av de som rammes av denne type brudd er eldre bare døde.

Mennesker ved hjelp av nye legemidler for å sove (Z-medikamenter) i 15-30 dager presentert en risiko for hoftefraktur med 53% høyere enn

Angivelig, forholdet mellom sovepiller og sprekker fordi de legemidlene gjør eldre som tar dem er søvnig i løpet av dagen Forårsaker dem til å miste reflekser og reaksjonsevne, samt koordinering av bevegelse og balanse.

Z legemidler er ikke sikrere

Selv om dette problemet ble kjent i mange år, som ikke var kjent før nå var at såkalte legemidler Z Som ble brukt som et alternativ til sovetabletter klassisk benzodiazepin (Valium eller Ativan), også representere en løsning fordi undersøkelsen også konkludert med at frembringe fare for fall.

"De Z narkotika ble utviklet for det formål å gi pasientene et tryggere alternativ, men det er ingen bevis for å bekrefte at disse er tryggere enn benzodiazepiner som et brudd risikohensyn," sier Ben Carter, den det medisinske fakultet og institutt for psykiatri ved Universitetet i Cardiff (UK), og hovedforfatter av studien.

Nærmere bestemt, i denne studien, i hvilke data fra et total av 18-studier som undersøker ble gjennomgått. Forholdet mellom sovetabletter og frakturer Og der mer enn 900.000 personer over 65 år deltok, ble det funnet at nye legemidler for søvn (Z rusmidler), forårsaket et brudd sats 2,5 ganger høyere sammenlignet med de oppleves av folk de ikke tar stoffet; en risiko for at også begynte bare to uker har gått etter behandlingsstart.

Det ble imidlertid også observert at sannsynligheten for brudd litt ned når pasienten brukte mer enn 30 dager etter denne behandling, men aldri forsvunnet helt. Ifølge denne studien, folk som brukte disse stoffene i 15-30 dager hadde en risiko for hoftefraktur 53% høyere sammenlignet med resten av befolkningen, mens de under langvarig behandling over en måned hadde en lavere risiko, men også høyere enn de som ikke tar sovetabletter (20%).

Du misbruker sovepiller? Alternativer for eldre

Disse dataene satt på bordet mange eksperter tviler oppstå: misbruker disse stoffene, selv i situasjoner hvor de kunne bevise andre ikke-farmakologiske alternativer? Under denne refleksjonen, spesialister som Alan Mesch, Syosset Hospital of Northwell Health (New York), husk at det er en rekke vaner som kan bidra til å fremme søvn av eldre uten medisiner.

"Øvelse flere timer før sengetid, ikke ta koffein senere enn 15.00, unngå alkohol og andre tiltak søvnhygiene De er vaner som kan bidra til å lindre dette problemet uten å gjennomgå behandling, "sier han, og konkluderer:". Mange pasienter bør prøve disse trinnene før du tar sovetabletter direkte "