Tedros Adhanom Ghebreyesus, den første afrikanske hodet til WHO

Tedros Adhanom Ghebreyesus, den første afrikanske hodet til WHO

Tedros Adhanom Ghebreyesus, den første afrikanske hodet til WHO

Genève / Efe / isabel sack onsdag 24/05/2017

Verdens helseorganisasjon Margaret Chan har lettet etter 10 år i selskapet. Dette innlegget vil bli tatt over, fra 1. juli den etiopiske Tedros Adhanom Ghebreyesus, etter å ha beseiret de to andre kandidatene, David Nabarro britiske og pakistanske Sania Nishar

Andre nyheter

  • WHO fremmer psykoterapi for å behandle depresjon
  • WHO forsøker å overbevise regjeringene i de økonomiske fordelene av kampen mot snus

"Det er mange måter å gjøre ting, uten å pålegge andre. I løpet av denne kampanjen har jeg lært at ingen liker å fortelle andre hva de skal gjøre, vi alle ønsker å bli hørt, og jeg lover jeg vil lytte først, "sa den nye lederen for WHO i Verdens helseforsamling.

Tedros, som han er kjent over hele verden, forventet i sin første tale som vinner av valget til ledelse av WHO for å gjøre universell tilgang til helsetjenester, som nå bare har halvparten av verdens befolkning, deres høyeste prioritet .

Den nye sjefen for WHO, en organisasjon som sysselsetter 7000 mennesker og forvalter et budsjett på mer enn 4000 millioner (hvorav to tredeler kommer fra frivillige bidrag) indikerte at detalj sin handlingsplan første dag tar kontoret.

Tedros har blitt den første afrikanske å anta at ansvar, handily slo -etter en langvarig og intens valgkamp den britiske David Nabarro, som igjen som en favoritt på grunn av sin kompetanse og internasjonal erfaring.

Den tredje kandidat til stillingen, den pakistanske Sania Nishtar, ble slått ut i første valgomgang.

Den nye konsernsjefen fått massiv støtte fra den tredje verden, særlig land i Afrika og Asia, og eufori blant delegasjoner fra disse regionene ble manifestert da seieren ble bekreftet.

I seremonien som fulgte valget, representanter for de seks geografiske regionene der WHO deler sine arbeid gratulerte direktør-elect og formidlet hva de forventer av sine fem år av gangen.

På vegne av den afrikanske regionen, en delegat fra Algerie Tedros fortalt at han ble valgt "var rettferdig og fortjent krone for en karriere i tjeneste for helse."

Delegasjonen fra Ecuador tok ordet på vegne av USA, og etter hilsen utfallet av valget, understreket betydningen av "en sterk WHO," evne til å lede og koordinere effektivt internasjonalt helsearbeid.

"Vi håper at deres vil være en betimelig, klar og proaktiv administrasjon," sa den søramerikanske delegat.

Gjennom Twitter, Nabarro også gratulerte Tedros og oppfordret alle medlemmene til å forene rundt ham og hans visjon for WHO.

Blant de viktigste oppgavene til WHO som gir de rådgiving praksis landene til å bevege seg mot universell helsedekning og bedre tilgangen til kvalitet medisiner, rimelige og effektive.

I området av regulering, overvåker organisasjonen samsvar med det internasjonale helsereglementet og er ansvarlig for å koordinere en rask og koordinert intervensjon i tilfeller av helse nødhjelp.

Biolog og doktorgraden i filosofi

Biolog ved å trene med en mastergrad i immunologi av smittsomme sykdommer og en doktorgrad i filosofi, helseminister Tedros var Etiopia 2005-2012 og deretter utenriksminister, siden han forlot til å vie til denne valgprosessen.

Disse høye statlige funksjoner har brakt ham hard kritikk fra de som anser det som nær den etiopiske regjeringen, som i fjor slo ned hardt statsborger protester og drepte hundrevis av mennesker døde, ifølge Human Rights Commission of Etiopia og internasjonale frivillige organisasjoner.

Under seremonien av ditt valg, signert Tedros offentlig kontrakt generaldirektør i WHO, som sier at ikke kan motta instruksjoner fra noen myndighet utenfor Verdens helseforsamling, eller når det ikke er i økten, Representantskapet organisasjonen.