Terapeutisk vaksine

Terapeutisk vaksine

Terapeutisk HIV-vaksine

Madrid / EFE / Ana María Belinchón mandag 02/27/2017

En klinisk studie av en terapeutisk HIV vaksine utført av Institute for AIDS-forskning IrsiCaixa i Barcelona, ​​har for første gang immunsystemet på fem personer smittet kontroll alene viruset for en periode på inntil 27 uker uten å ta antiretrovirale midler. EFEsalud har snakket med state koordinator CESIDA og GeSIDA arbeidsgruppe som skal analysere hva dette funnet betyr for hivpositive og hvordan forskning

er.

Andre nyheter

  • Antallet av HIV og AIDS i Spania
  • Diskriminering fortsatt led av personer med HIV

Den kliniske studien har vist for første gang at immunforsvaret til mennesker som lever med HIV (HIV) kan være " reeducate "I noen tilfeller for å kontrollere viruset i lange perioder av gangen uten å ta med antiretrovirale behandling. . Spesielt fem av de 13 deltakerne har klart å kontrollere viruset fra 5, 13, 17, 20 og 27 uker i hvert fall siden.

Studien er ledet av IrsiCaixa og kampen mot AIDS Foundation og foregår på tyskerne Trias Pujol Hospital Clinic-IDIBAPS Hospital og samfunnshus BCN Checkpoint, med midler fra stiftelsen Glòria Soler, Gala AIDS Barcelona og Institute of Health Carlos III i departementet for økonomi, industri og konkurranseevne.

Denne terapeutisk vaksine mot HIV, MVA.HIV.consv Det hadde tidligere blitt utviklet av forskere ved University of Oxford.

Forskeren ved Hospital Clinic i Barcelona, ​​Josep María Gatell, sa i forrige uke i Madrid at det finnes studier som viser at en terapeutisk HIV vaksine er mulig, "en gang i fremtiden", uken selv om "ikke en fortid realitet i morgen ".Codirects Gatell, med Dr. Bonaventura Clotet, den HIVACAT prosjektet, Catalan program for utvikling av en effektiv AIDS-vaksine.

Testen

Den kliniske studien har kombinert to typer behandlinger: på den ene siden, har brukt en antilatencia medikament De romidepsin For han gjør sin virus Reservoaret Som viruset gjemmer stille i immunceller. Deretter, med den terapeutiske vaksine er øker nivået av forsvar å være i stand til å kontrollere viruset og ødelegge cellene der det skjuler.

Romidepsin er ikke godkjent for kommersiell bruk og kan bare brukes i eksperimentelle protokoller.

"Resultatene har vært beskjedne: den positive delen er at det har vist at det er en effekt på denne strategien, som vi kaller" proof of concept "og har ikke blitt rapportert alvorlige bivirkninger," analyserer José Alcamí, gruppekoordinator patogenese og Vaksiner av den spanske AIDS Research Network og medlem av Study Group on AIDS (GESIDA) av den spanske Society of Clinical Microbiology og Infeksiøs (SEIMC).

"Den mest pessimistiske delen, legger han til, er at det som er oppnådd er ikke nok, og behovet en kombinasjon som var effektiv på 100% Jeg fikk kontrollere virusmengden til ikke målbare nivåer. " I hans syn, er det fortsatt mye for dette kan føre til klinisk praksis.

Fra staten koordinator CESIDA, dets president, Juan Ramón Barrios, har også gjennomgått resultatene: "Den terapeutiske vaksine er en av de håp av mennesker med HIV å kontrollere viruset og stoppe kroniske behandlinger alltid de har sine bivirkninger. Men vi må være forsiktige fordi inntil terapeutisk vaksine en realitet innen rekkevidde for alle kan ta mange år, "sa han i et intervju med EFESalud.

Forskningsområder tiden

Barrios husker med spesiell smerte den tiden da hivpositive måtte ta 15 til 20 piller på forskjellige tider av dagen, hva det betydde stress og bivirkninger forårsaket: lipodystrofi, renal kolikk, nevropatier, søvnløshet, diaré eller oppkast.

"Vi er i en meget positivt scenario fordi behandling med dagens medikamenter få redusere virusbelastningen til null og kontrollere viruset fører til at pasienten har en god livskvalitet og overlevelse nesten som å ha en person uten hiv, "Valora José Alcamí.

Forskningen Utfordringen nå er å finne en strategi for å fjerne viruset permanent eller kontroll uten å ta en daglig medisiner for livet.

For Alcamí, "den store arbeidshest" er reservoarer På grunn av at viruset er "av" som danner et reservoar som ikke elimineres ved behandling og fra hvilken kan vokse.

"Det er tre utfordringer: den forebyggende vaksine som infeksjonsrisiko tar praksis, på terapeutisk vaksine for personer med HIV ikke utvikler AIDS uten behandling, og den antiretrovirale injeksjoner administrert hver månedene, "sier Juan Ramón Barrios.

Ifølge eksperten GeSIDA, er en annen aktuell forskning på Genterapi En prosess som innebærer å fjerne immunceller fra pasienten, genetisk modifisere dem i laboratoriet for å gjøre dem motstandsdyktige mot HIV og på ny innført i kroppen.

Dermed er de sameksistere infiserte celler gradvis dø ut, og motstandsdyktig mot viruset, som vil generere et nytt immunforsvar, noe som er veldig likt det som skjer i benmargstransplantasjon.

Denne teknikken er basert på den forbløffende gjelder Timothy Ray Brown Kalt " Berlin pasient "Som er den eneste personen som har klart å fullstendig eliminere HIV fra kroppen.

Etter å diagnostisere HIV i 1995 oppdaget legene en akutt myelogen leukemi. I tillegg til behandling med antiretrovirale midler, Brown gjennomgikk stråling og kjemoterapi og radioterapi fikk en benmargstransplantasjon fra en donor med en mutasjon som undertrykker funksjonen av CCR5 gene. , Som koder for et protein som letter inntrengning av HIV i humane celler.

Etter behandling, ikke bare han helbredet av leukemi, men deres HIV-nivåer falt til nesten ikke målbare nivåer, og har holdt seg så selv etter at de sluttet å ta antiretrovirale legemidler.

"The analyser margtransplantasjon med gene terapi. er utført på personer som har en annen sykdom som krever lungetransplantat, men Det er uetisk og ikke anbefalt benytter disse teknikkene har en høy dødelighet hos pasienter som er godt kontrollert med daglig medisinering, "forklarer José Alcamí.

"Siden 2012 har de blitt brutalt kuttet ressurser for HIV-AIDS. Administrasjoner må fokusere på forskning fordi, selv nå anta en utlegget, er det en fordel på mellomlang og lang sikt for å avslutte denne epidemien "Sier president CESIDA.