Det er mye av livet etter hjerteinfarkt

Det er mye av livet etter hjerteinfarkt

Det er mye av livet etter hjerteinfarkt

Madrid / EFE / Ana María Belinchón Torsdag 23.03.2017

Pablo López fikk et hjerteinfarkt mens du er på ferie på Gran Canaria, og etter å ha passert gjennom ICU, innledet han et hjerterehabiliteringsprogram. Selv om det fortsatt er en del av medisiner kronisk sier at eventuelt hjerteinfarkt "har betydd en berikelse i livet", som, paradoksalt nok, "har endret seg til det bedre"

Andre nyheter

  • Hjerteinfarkt symptomer, tegn livreddende
  • Sex etter myokardial

Frykt, misforståelser, forvirring, frustrasjon og usikkerhet er noen av de følelsene du kan oppleve en person som nettopp har lidd et hjerteinfarkt.

En positiv innstilling og aktiv deltagelse i behandling er avgjørende for å oppnå en gunstig utvinning.

Den spanske Heart Foundation (FEC) og den spanske Society of Cardiology (SEC) har utviklet prosjektet Expert Patient slik at de som rammes vet, delta og være aktører i forebygging og oppfølging av sin sykdom.

Dette initiativet har en del av Mimocardio program akkreditert nesten 120 pasienter og 105 med tiltredelse av spanske sykehus.

"Når en pasient har gjennomført hjerterehabiliteringsprogram og har tilegnet seg nødvendig kunnskap om sykdom og egenomsorg kan bli fremlagt for et nettbasert kurs, akkreditert av SEC som en ekspert pasienten og hjelpe andre," sier Raquel Campuzano medlem av SEC-FEC og kardiolog ved Universitetssykehuset Alcorcón Foundation.

Hva nå?

Når en person lider en kardiovaskulær hendelse, er hans liv dypt berørt av denne hendelsen, ikke bare fysisk, også i det psykososiale feltet, som det har å innlemme en ny livsstil og en holdningsendring.

Dette er tilfellet for Pablo Lopez, som led et hjerteinfarkt forårsaket av en blokkering av arterier (iskemisk hjertesykdom) mens du er på ferie på Gran Canaria.

"Det tok meg tre timer å gå til legevakten, trodde det var noe annet enn en prosess infarkt, virkelig min oppfatning av risiko var null", sier han i et intervju med EFEsalud.

Etter å ha passert gjennom UCI, implantert de en stent og startet et hjerterehabiliteringsprogram i San Sebastian, der hun bor for tiden.

"Det har blitt påvist i 40 år at disse programmene redusere sykelighet og dødelighet med 50%," forteller Dr. Campuzano.

Paul, som er kreditert som "ekspert pasienten", sier målbevisst at hans liv har endret seg til det bedre: "Det var tider da jeg kom til å heve det hadde vært en gave," sier han.

Som spesialist sier SEC, er avslutte den første tingen å gjøre for å forebygge kardiovaskulære hendelser. Og Paul nølte ikke med fra starten: "Jeg pleide å røyke to pakker om dagen og snus fra angrepet har ikke vært tilbake for å plukke opp en sigar," sier han.

Det har også innarbeidet ny livsstil: reiser opp til 200 kilometer ukentlig sykkelen og utføre daglig aerobic trening. "Jeg tar ikke bilen, jeg alltid kjøre rundt i San Sebastian sykling", sier hun.

Når det gjelder mat, Campuzano legen anbefaler Middelhavsdietten overvekt av grønnsaker, frukt, grønnsaker, fisk, lite fett kjøtt og noen pølser med og holde en stram kontroll av blodsukkernivået hvis du har diabetes og vedlikeholde kolesterolnivået normal.

Positiv innstilling etter myokardial

Paul oppfatningen endret seg dypt siden lider hjerneslag. "Da jeg var ikke sikker på om han ville lykkes meg revurdere mange ting: hva som er viktig, hva jeg kommer til å savne deg ..." sier han.

I hans syn, er den psykologiske forberedelser kritisk fordi først er normalt å gå gjennom en periode med lavkonjunktur og frykt.

"Når du kommer ut av denne situasjonen, hvordan å forstå arbeidet, menneskelige relasjoner og verdier har helt forandret," sier han.

Det store paradokset av sitt liv, sier han, er at angrepet har vært "en berikelse i livet ditt", fordi han nå har bygget en veldig sunne vaner og en positiv holdning til motgang.