Opp og ned et ønske: Gjør aphrodisiacs?

Opp og ned et ønske: Gjør aphrodisiacs?

Opp og ned et ønske: Gjør aphrodisiacs?

MADRID / EFE / Purificación LION tirsdag 07/02/2017

Tradisjonelt har det vært ansett at visse matvarer som østers eller kanel bidrar til å øke libido. En spesialist i sexologi klargjør hva om myter og virkelighet i form av aphrodisiacs. 14. februar er Valentinsdag, og også den europeiske Seksuell Health Day.

Andre nyheter

  • Hvor lenge kan romantisk kjærlighet?
  • Hvordan styrke forholdet

Sjokolade, honning, østers, kanel, fiken, rødvin ... Listen over matvarer regnes aphrodisiacs er lang, men de kan faktisk påvirke seksuell lyst eller ytelse?

I denne forbindelse, Vicente Briet, klinisk psykolog og spesialist i sexologi Han sier at "det er ingen mat som i seg selv gi en økning i seksuell lyst eller menn eller kvinner, eller i det minste ikke påvist av vitenskapelige bevis."

Briet, medlem av styret for det International Society of Spesialist i Sexologi (SISEX) og direktør Klinisk Senter Vicente Briet Klargjør som fortsatt utbredte myter om afrodisiakum matvarer, basert på ideen om at visse næringsstoffer som vitaminer eller mineraler kan forsterke eller stimulere seksuell funksjon eller ønske.

Opp og ned ønske

"Det fettløselige i vitaminer. egg kan forbedre Prematur ejakulasjon Kalsium vanilje iskrem, skape mer intense orgasme, folinsyre eller hele korn, for å bedre blodsirkulasjonen til kjønnsorganene.Ikke lenger myter som har fanget oppmerksomheten til helsepersonell og forskere. Imidlertid er det fortsatt demonstrere vitenskapelige bevis. tilstrekkelig sammenheng mellom disse mat komponenter og deres mulige afrodisiakum makt ", understreker han.

Når det gjelder aphrodisiacs påvirker også placeboeffekten "Forslaget er så kraftig som den hypotetiske ønsket effekt," sier Briet. "Det er mange studier som viser at placebo effekt i seg selv er langt høyere enn den potensielle effekten av mange stoffer," sier han.

Spesiell omtale bør være Alkohol som forklarer Briet, har en dobbel effekt. "Som Shakespeare sa 'provoserer ønske, men frustrerer henrettelsen', med henvisning til sin lunde samme egenskaper moderat inntak og blokkere ereksjon i store mengder, "sier han.

I tillegg sier sexolog som "tilsynelatende vin i stor grad øker blodstrømmen til erogene soner, som virker direkte på stimuleringen og påfølgende seksuell tilfredsstillelse Noen studier har også henspille på antioksidant effekten av vin, noe som ville utvide blodårene produserer samme resultat".

Men utover potensielt afrodisiakum matvarer, forklarer eksperten hvordan seksuell lyst oppstår. .

"Stilt med en spennende stimulus slik som smak, lukt eller berøring, sender hjernen signaler fra limbiske system til bekkenregionen, forårsaker utvidelse av blodkar i dette område. En slik utvidelse er primært ansvarlig for den ereksjon hos menn, men også kvinner, som det er erectile vev i klitoris og området rundt vagina.På samme tid frembringer den en økt hjertefrekvens frekvens. Blant andre tegn på seksuell opphisselse "beskriver han.

"Dessuten hjerne frigjør Denne gangen fra nucleus accumbens neurotransmitter forbundet med nytelse, som inkluderer Dopamin og Serotonin "USA.

I denne forbindelse, ekspert klargjør at det er i forhold til denne ruten for neuronal aktivering av glede hvor du kan finne en antatt effekt av mat som aphrodisiacs, "fordi mange matvarer vurderes med denne kvalifiseringen inneholder næringsstoffer som kan fremme sirkulasjon og økt blodstrøm i områder med erektil kapasitet, eller kan bli involvert i regulering nevrotransmittere og hormoner forbundet med glede, appetitt, og seksuell reproduksjon (østrogen og testosteron)".

"Imidlertid gjenstår det faktum at disse stoffer skal være inntas i mengder mye mer høy som vanligvis forbrukes for å utløse disse effektene, "sier han.

Tvert imot, sier sexolog at det også elementer som kan få ned begjær.

I denne forbindelse nevnte han medikamentforbruk slik som antidepressive midler og antihypertensive midler, som produserer endringer i libido

"I mellomtiden -pille inneholder østrogener som kan endre nærvær av testosteron, som er ansvarlig for kvinnelig begjær, "sier han.

Briet understreker at medikament Det kan også påvirke libido. Således virker kokain som et stimulerende og cannabis, som umiddelbare effekter, bidrar disinhibition, slapper og skaper en følelse av velvære, øker berøringsfølsomhet og forvrenger virkeligheten.

"Undersøkelser viser imidlertid at hyppig inntak reduserer testosteronnivå, og kan føre til reduksjon i spermieproduksjon På lignende måte, nedsatt seksualdrift og fører til erektil dysfunksjon ", sa eksperten.

En annen faktor som kan senke ønske er belastning "Folk ikke bare føler deg stresset for opptatt til å ha sex, men stresset øker også mengden av kortisol i kroppen, noe som senker testosteron produksjonen," forklarer han.

Også, problemstillinger knyttet til paret De kan ha en stor effekt på libido. "Den ekteskapelig splid produsere følelsesmessig avstand, og det er i deres nummenhet", sier han.

Til slutt refererer spesialisten til Sykdom s, spesielt de som påvirker humøret, for eksempel angst og depresjon

"I seg selv hemme ønske og hvis vi legger til inntak av narkotika for stabilisering, har en eksplosiv cocktail å endre libido, "avslutter han.