Behandling av hofteleddsdysplasi hos spedbarn

Behandling av hofteleddsdysplasi hos spedbarn

Først må vi minne foreldre til barn som har blitt diagnostisert med dette problemet, som når oppdages før de første tre månedene av livet evolusjon er vanligvis positiv og løses uten store problemer.

Målet med behandling av Hofteleddsdysplasien babyen Det er å få en redusert hofte eller hva som er den samme, med lårbenshodet på nettstedet ditt, uten å rest misdannelse, og unngå konsekvensene og komplikasjoner som kan føre til liten, som en mulig fremtidig halthet, tidlig slitasjegikt i hofte eller asymmetrier i underekstremitetene.

I de første seks ukene av en babyens liv er det anses normalt hofte ustabilitet, slik at nærværet av klikk uten andre risikofaktorer kan styres bare med periodiske kontroller Uten å gjøre noe annet. Nå hvis manøvrer Barlow og Ortolani er positive fra begynnelsen, eller hofte ustabilitet det holder seg over seks uker, er det nødvendig å handle.

I en første fase, for å redusere hofte, består behandlingen av å plassere en fot bortføring stag (Pavlik sele) Som holder barnets ben åpen, og derfor redusert og hofter på plass. Hvis du etter noen uker ikke vært en passende reduksjonen kan heve andre strategier for behandling av dysplasi: trekkraft, reduksjon under narkose, og immobilisering med Spica støpt.Som senere diagnosen, vil resultatene være mindre tilfredsstillende.

For noen år siden med " dobbel bleie "For å holde hoftene på plass for mistanke mild hofteleddsdysplasi, men på oppdateringene har det blitt utdatert og bare Pavlik sele brukes i bekreftede tilfeller.

Til slutt, hvis konservativ behandling svikter eller diagnosen har blitt gjort i det siste, kan det bli nødvendig å foreta en Kirurgi med sikte på å erstatte hip på plass, på under to år. Eller åpen kirurgi å omstille hoften, dette er vanligvis førstevalget når barnet er mer enn 18 måneder. Etter operasjonen, en støpt som forblir i hoften til den gjenvinner sin vanlige posisjon er plassert. Etter at gipsen er terapi å styrke de små musklene rundt hoften og underekstremitetene.