Behandling og forebygging av tyfoidfeber

Behandling og forebygging av tyfoidfeber

den Tyfus Det må behandles globalt. Det er viktig å støttebehandling For eksempel med væsketerapi i henhold til pasientens tilstand. Det anbefales at antipyretika Men ikke aspirin. Det bør overvåke pasientens tilstand hvis de dukker opp Komplikasjoner som intestinal perforering, som krever kirurgisk behandling.

Den grunnleggende behandling av tyfoidfeber er antibiotika De blir vanligvis brukt cefalosporiner som ceftriaxone IV i 10-14 dager, eller hvis ingen ceftriaxon cefotaksim tilgjengelig, spesielt hvis pasienten kommer fra områder med kinolon motstand. I det tilfelle at ingen mistanke eller dokumentasjon av motstand mot kinoloner, er det anbefalt å bruke ciprofloksacin eller Levofloxacin. En annen effektiv antibiotisk er azitromycin, et makrolid.

I Alvorlige tilfeller av tyfus feber. Slik som delirium, koma eller sjokk, anbefaler vi å legge til kortikosteroider intravenøst ​​ de første to dagene med behandling. I disse tilfellene har du også å vurdere opptak av pasienten i en intensiv omsorg. . I tilfelle av perforering av tynntarmen, i tillegg til kirurgi, legge til flere antibiotika for behandling av peritonitt.

Det er viktig å behandle pasienter som fortsatt som Kroniske bærere av tyfus bakterier feber. , Utføre kontroll avføring kulturer. Det er mer vanlig i denne tilstand mennesker med sykdommer i galleveiene, slik som tilstedeværelse av gallestein. Denne behandlingen kan utføres med ciprofloksacin, amoxicillin eller kotrimoksazol. Hvis det gallestein må vurdere deres fjerning, fordi hvis du ikke kan hevde bærertilstand.

Hvordan forebygge tyfus

feber.

For forebyggelse av tyfus feber. generelle tiltak på befolkningsnivå, så som kloakk og undervisnings- og kontroll av mat handlers, og kontroll og behandling av kroniske bærere bør utføres.

For reisende til endemiske land utvikler eller tilgjengelig to vaksiner En attenuert oral (som ikke kan gis til små barn eller immunkompromitterte personer), og andre intramuskulær. De har en virkningsgrad på 50-80%, slik at vaksinering betyr ikke at du bør ikke holde forholdsregler med mat og drikke forbruk