Trikotillomani, oppstår hår trekke når lindring eller glede

Trikotillomani, oppstår hår trekke når lindring eller glede

Trikotillomani, oppstår hår trekke når lindring eller glede

Madrid / EFE / H.Fernández / A.M.Belinchón onsdag 05/10/2017

Trichotillomania er en lidelse av impulskontroll som fører folk som lider av hår trekke ham compulsively. De fleste alpinanlegg til hodet hår, men også øyevipper, øyebryn og andre områder på kroppen, for eksempel kjønnshår. Fra vår radioprogram "skalpell", har en psykolog undersøkt dette merkelig oppførsel

Andre nyheter

  • Spiseforstyrrelse: et problem undercover kalori kontroll
  • Atferdsforstyrrelser hos ungdom, første årsak til konsultasjon i tankene
  • helse.

Anslagsvis 4% av verdens befolkning lider av trichotillomania, en lidelse av impulskontroll som fører personen trekke håret fordi det gir en følelse lettelse eller glede.

Det begynner vanligvis i Barn eller tidlig ungdomsalder, og forekommer først og fremst hos barn, ungdom og unge voksne, med sjeldne tilfeller i voksen alder.

Som direktør ved University Clinic of Psychology ved Complutense-universitetet i Madrid, har Cristina Larroy notater vært tilfeller hos barn fra tre år, selv om aldersgruppe som vanligvis begynner sykdommen er i stadium av ni eller ti år til 13

Det er ingen klart identifisert biologiske eller genetiske eller atferdsmessige eller psykologiske årsaker: "Det virker bare å være en lidelse der personen føler lindring når det begynner å gjøre den slags oppførsel, så det kan være et tilfeldig tema.En dag du begynner å trekke håret, som gir ham glede eller lettelse og har en tendens til å gjenta at atferd ", forklarer Larroy.

Hvilke situasjoner kan utløse trikotillomani?

Trichotillomania forekommer i en rekke situasjoner. Noen ganger begynnelsen av vane er forbundet med tilfeller av distraksjon, avslapping eller kjedsomhet, noen ganger brukt for å lindre spenning i øyeblikk av nervøsitet eller for å forbedre konsentrasjonen.

"Det er en atferd som ender opp aliviándolo alle" kvalifiserer Cristina Larroy.

Ifølge denne ekspert i psykologi, vanligvis en lidelse som er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Noen ganger er det forbundet med depresjon og kan degenerere til obsessive kompulsive forstyrrelser De er også vanlig hos kvinner enn hos menn.

Det er en atferds kjeden "Pasienten en hårlokk grep, vendinger og etter en stund er en eller to hår, som er de som starter," rapporterer Larroy.

Behandling

Trichotillomania er en atferd som ikke er gjort bevisst, og dette er en av de viktigste punktene som står overfor behandling.

"Vår jobb som psykologer er å gjøre at personen skjønner at holder hårlokken fordi det er når du kan stoppe at atferdskjede," sier Cristina Larroy.

Den mest effektive av alle behandlinger er psykologisk og bare i alvorlige tilfeller hos voksne kan kombineres med antidepressiva, ifølge denne ekspert.

"Foreldre pleier å gå til hudlege tenker at skallet kan skyldes eksem eller annen hudsykdom først. Personer som lider det vanskelig å be om hjelp, og hvis mer psykologisk, "sier Larroy.

Overvåking av psykologisk behandling hos barn er kompleks og ofte gjør foreldre og lærere.

De må observere atferdskjeden er gitt og sette alternativ atferd: "For eksempel, hvis barnet holder en hårlokk, foreldre kan begynne å klappe og holde hendene hår," råder psykologen.

Selv om denne tilstanden kan bli kronisk i de mest alvorlige tilfellene, gjør sjansene for utvinning og som ikke skjer igjen er ganske høy.

Cristina anbefaler Larroy løse dette impulsiv atferd fra det øyeblikket hvor foreldrene eller den personen som lider oppdage det.