Hva er hetetokter: tegn og symptomer

Hva er hetetokter: tegn og symptomer

den Hetetokter De er den vanligste symptom på overgangsalder og også en av de første til å vises. De er den vanligste klagen av kvinner på dette stadiet, og fører til flere legebesøk. Vanligvis de begynner som en plutselig følelse av varme i ansiktet og øvre del av brystet, som deretter sprer seg i hele kroppen og kan vare mellom to og fire minutter. Noen kvinner svetter under hetetokter, da føler de frysninger og skjelvinger når de ender. Andre kan ha en følelse av angst eller hjertebank under kvelning.

Alle kvinner er forskjellige og påvirkes forskjellig, noen knapt merke hetetokter og andre kan bli en virkelig irriterende symptom. De kan forekomme en eller to ganger om dagen, eller være mye hyppigere, gjentas enda en gang i timen på dagtid og også om natten.

Hetetokter begynner vanligvis flere år før overgangsalderen og kan vare noen år senere. Kvinner som lider kan føle dem for et gjennomsnitt på fem år, selv om intensiteten avtar med tiden.

natta hetetokter

Når hetetokter forekomme mens sover kjent som nattesvette De vises spesielt i de første fire timers søvn og kan hindre avslappet søvn. Denne typen hetetokter kan forårsake intens svetting og forårsake avbrutt søvn, følelsen veldig kulde eller varme.Dette kan forekomme en eller flere ganger i løpet av natten, og kan føre til søvnløshet eller søvnforstyrrelser og påvirke livskvaliteten for kvinner.

Som et resultat av dette Intermittency i søvnmønsteret, er hverdagen preget logisk, for å utvikle andre problemer som tretthet, manglende evne til å konsentrere seg eller humørsvingninger. Kvinnen kan føle seg trøtt og irritabel dagen etter, fremheve andre symptomene som følger overgangsalder.