Hva er konjunktivitt hos katter og årsaker

Hva er konjunktivitt hos katter og årsaker

den Konjunktivitt Det er en svært vanlig situasjon i vår Dyr Og spesielt i katter Det er en betennelse konjunktival som svar på en ekstern eller intern aggresjon av ulike slag, noe som kan påvirke det ene øyet (ensidig) eller begge deler (bi), og avhengig av hastigheten av utbruddet av symptomer og peristencia i tid, conjunctivitis kan være akutt eller Kronisk Det er ingen seksuell legning, alder eller rase i utseendet på Feline konjunktivitt

Katten øyet

Den katter øye ligner på mange måter til det menneskelige øyet, selv om visse særegenheter gjøre dem mer effektive for nattsyn og bevegelse, noe som er veldig nyttig når jakt. Cat øyeeplet består av flere deler, men som angår oss i denne artikkelen er konjunktival En semimembran som linjer i øyet som kontakter den ytre, ettersom endene korneal (Et gjennomsiktig membran konvekst på den foran øyet), til kanten av det Øyelokk Den indre, med det tredje øyelokket eller Blinkhinne. Det har blodkar, nerver og mucin-utsondrende celler. I tillegg lakrimalkjertlene utsondre tårer for å holde fuktig og rengjør konjunktiva og hornhinnen.

Vanlige årsaker til feline

konjunktivitt.

Det bør være oppmerksom på at det er svært viktig finne kilden for katte konjunktivitt. Som det kan være en mild sykdom, eller være en manifestasjon av en mer alvorlig sykdom. Disse er de forårsaker Ofte denne type øyeproblemer hos katter

  • feline herpesvirus (FHV-1) Det er et viralt middel som forårsaker respiratoriske symptomer på overveier. Kattunger og unge katter er mer utsatt, lett smittsom. Når viruset har kontaktet dyr, kan dette omdannes til bæreren og lider vendende konjunktivitt og korneal ulcus, og til og med infisert med bakterier. Denne sykdom kan forebygges ved vaksinasjon.
  • Chlamydiosis Den er produsert av bakterier Chlamydophila felis. Vanligvis bare den produserer konjunktivitt men noen ganger også kan påvirke de øvre luftveiene. Det er lett overføres mellom katter, spesielt i lokalsamfunn. Det er vaksiner mot denne sykdommen.
  • Andre infeksiøse agens Mycoplasma haemofelis Calicivirus, forskjellige bakterier, fungi.
  • Trauma og fremmedlegemer Det blir ofte skader på konjunktiva og hornhinnen av katter når de samhandler med andre dyr, og hit og ripe eller stelle seg selv mens deres ben. Noen ganger er fremmedlegemer, så som en tapp eller en brukket spiker innført.
  • kjemikalier noen stoffer kan være svært farlig hvis sølt på vår katt øye, slik som blekemiddel eller alkohol, blant andre.
  • Allergy: allergi forskjellige stoffer som er tilstede i miljøet, aktuelle legemidler, eller mat, kan utløse okular og feline konjunktivitt.
  • Okulære anatomiske avvik Abnormaliteter i form av øyelokkene, øyevipper vekst, eller arrangementet av tårekjertler og dreneringshull tårer, kan forårsake konjunktivitt hos katter sekundært.
  • Svulster lymfom.
  • Andre øyesykdommer katt uveitt, glaukom, Keratoconjunctivitis.