Hva er melk og typer av eksisterende melk.

Hva er melk og typer av eksisterende melk.

Det kan virke opplagt forsøk på å definere hva som er melk, men det er nødvendig fordi mange som synes forberedt meieri melk er det ikke. Det kan bare bli kalt melk ikke inneholder noe tilsatt ingrediens (unntatt de som forekommer naturlig i melk, som for eksempel kalsium). Dette utelukker alle produkter med fiber, omega-3-fettsyrer, plantesteroler ...

Typer melk

Det finnes flere typer melk til din disposisjon i markedet vil vi avklare deres egenskaper, slik at du vet hva du skal kjøpe og hvordan du bør holde

  1. pasteurisert melk Det er den vi kjenner som fersk melk. For å sikre at hygienen blir underkastet en varmebehandling ved en temperatur på 72 ° C i 15 sekunder. Behandlingen er ikke veldig høy temperatur (bare ødelegger patogener, men ødelegger ikke endre melk) og bare holdt noen dager. Det bør alltid være nedkjølt (utløpsdatoen er kort, 7-10 dager). Du finner den i esker eller plastposer. Hjemme må du alltid holde i kjøleskapet og spiser tre dager etter åpning.
  2. UHT-melk Det er den bestselgende melk. Det steriliserer ved høye temperaturer (over 135 ° C i minst 1 sekund). Denne behandlingen gir en langvarig og kan oppbevares i romtemperatur i flere måneder. Den kommer i kartonger.
  3. Rå melk Det er ikke et produkt som er i vanlige salgskanaler, men det er mulig å kjøpe direkte fra produsenter i noen svært spesielle tilfeller.

Selv besetninger som har tillatt salget er gjenstand for grundige kontroller, den spanske Agency of Consumer Affairs, mattrygghet og ernæring mener at du ikke kan eliminere risikoen for sykdomsfremkallende mikroorganismer vises i dette produktet. FDA (Food and Drug Administration) er bekymret for økningen i utbrudd av matbårne sykdommer på grunn av økt forbruk av rå melk. Hvis du likevel ønsker å konsumere, bør du alltid koke det først.

Opprinnelsen av melk

Ikke bli overrasket om du finner den hjemland av melken i tetrabrick. Selv om mange forbrukere er interessert i å vite hvor de kommer fra melk og melkeprodukter i Spania er ikke obligatorisk å angi på etiketten.

Spanske bønder også brukt mange år på å hevde at denne informasjonen skal inngå i merkingen som en måte å beskytte nasjonal melkeproduksjon og fremme forbruket av lokale produkter. På europeisk nivå, forordning 1169/2011 fastsetter at produsentene selv kan frivillig indikere opprinnelsesland merking av melk og melkeprodukter å bruke melk som en ingrediens. Men det er ikke obligatorisk.

I noen land som Frankrike og Italia har selv utviklet nasjonale standarder og produsenter har å gi denne informasjonen. Og Spania er også på vei til å gjøre det obligatorisk. På denne tiden, bare lukket en offentlig høring på utkast kgl.res å regulere obligatorisk merking av opprinnelsesland av melken. Så, hvis alt går som planlagt etter sommeren, og du vil finne at informasjonen på emballasjen av melk og melkeprodukter.