Hva er ovarian reserve og årsaker til tilbakegangen

Hva er ovarian reserve og årsaker til tilbakegangen

før fødsel en kvinne allerede har all ova av dem som må ha barn Og i løpet av sitt liv vil han oppleve en kontinuerlig fysiologisk prosess med redusere den Booking ovarie Det er ingen måte å stoppe; antall egg er redusert, og kvalitet. Som vi skal se noe som har en direkte sammenheng med våre sjansene for graviditet.

Vi kunne definere ovarian reserve som kapasitet har fortsatt våre eggstokkene til å fungere skikkelig (I forhold til både kvantitet, som egg kvalitet), så det er et konsept mye brukt i assistert befruktning. Således er det viktig når det utføres en reproduktiv prognose, og enda mer om det vil ty til noen behandling, for å bli identifisert i henhold til dette trekk ved pasienten.

Hvorfor redusere vår ovarian reserve?

"Hvis en kvinne født har rundt to millioner egg, som er omtrent 400 000 når det går gjennom puberteten og begynner ovular Gjennom deres reproduktive liv vil eggløsning ca 400-500 ganger på de fleste. Med hver eggløsning hundrevis av egg er satt på plass, men bare én er valgt, og resten degenerert og tape. Når eggene er oppbrukt, går kvinnen perioden vi kaller overgangsalderen.I tillegg, som vil tappe eggcellen Også reduserer sin kvalitet, "forklarer Dr. Agustín Ballesteros, president i den spanske Fertility Society (SEF).

Tiden løper mot kvinnelig fertilitet (Husk at så populært uttrykk "passerer du ris") der, hvis en kvinne ønsker å bli gravid naturlig, bør være klar over at det å være en mor fra de 35 årene vil bli stadig vanskeligere, selv om foreløpig er det ikke uvanlig å starte morsrollen i denne alderen.

Men til tross for at alder er den viktigste årsaken, ovarie aldring du kan påvirke andre faktorer, "cyster på eggstokkene (endometriomas, teratomas, etc.), kirurgiske inngrep på eggstokkene, ulike autoimmune sykdommer, og noen kjemoterapi behandlinger kan også redusere reserve av egg fra eggstokkene," sa leder av SEF . Derfor kan kvinner på samme alder har en litt lavere litt høyere ovarian reserve, eller. Selvfølgelig, uansett årsak, som må være klart er at denne situasjonen er irreversibel Og at ovarian reserve kan ikke gjenopprettes.