Hva er gurkemeie og aktive prinsipper.

Hva er gurkemeie og aktive prinsipper.

den Gurkemeie Det er absolutt en av de krydder mest verdsatt, et vesentlig element av den kjøkken India Central ingrediensen i karri Den uhyre blanding av krydder flavored stuinger så mange orientalsk mat. Den har en, litt bitter intense, krydret smak som minner noen av sennep-og gyllen gul gjør den til en perfekt identifiserbar krydder.

Den gurkemeie i India Det er nært knyttet til ulike ritualer av dype sosiale røtter. et symbol på helse og velstand, samt en fysisk og åndelig rensing er vurdert. I hinduistisk tradisjon er skikken, særlig hos kvinner, merket pannen over øyenbrynene, med en rød, svart sirkel, eller gull, som et symbol på virtuositet, renhet og religionsutøvelse, samt dyrkingen av Shakti guddommelighet , den opprinnelige energien i universet. Disse symboler, som representerer en tredje øye, kjent som bindi i tilfelle av kvinner, og tilak eller tikka i tilfelle av menn, og i mange tilfeller brukes gurkemeie pulver, Sandalwood, trekull eller leire, å farge farge aske.

Gurkemeie er forankret i ayurveda praksis og Siddha system av Tradisjonell indisk medisin Det er ment for å behandle smerte revmatiske, lindre fordøyelses og leverproblemer, og som en energi tonic og styrkende.

Hvordan og hvor gurkemeie er

Gurkemeie Curcuma longa og beslektede arter, gurkemeie Java Curcuma xanthorrhiza, De tilhører samme familie som en annen symbolske krydder, ingefær, gingers. Gurkemeie Navnet kommer fra den klassiske arabisk. Kurkum Som betyr 'gul', muligens refererer til safran, er at i India er også kjent som Indisk safran Men også med andre navn vernacular som Halud Haridra Gauri Eller det engelske navnet på Gurkemeie

Vi står overfor en flerårig, opp til en meter høy, tuberous rot og store blader, ovale og skarp, lys grønn, dukker opp fra bakken. Blomstene kan være hvit, blek gul eller lilla, avhengig av variasjon, vises de i trange inflorescences, beskyttet av bracts.

Den medisinske del av gurkemeie er de rotknoller eller rotstokker, bestående av en hoved, oval, og sylindriske side rotstokker, øm form, hvorav gul utvendig, oransje innsiden. Rotstokker høstes om høsten, når bladene har visnet. Deretter koker for å fjerne den skorpe, blir tillatt å tørke i fem til syv dager, deretter reduseres til pulver ved maling.

Dens opprinnelse er usikker, men antas å komme fra Sørøst-Asia. I dag dyrkes hovedsakelig i India, Kina og Vietnam, men også i Indonesia, Brasil, Nicaragua, Peru, og Hawaii, blant andre. Java gurkemeie er innfødt til den indonesiske øya.

aktiv gurkemeie

Den karakteristiske gyllen gul gurkemeie ham er gitt av et fargestoff, på curcumin Som de er tillagt Egenskaper antioksidanter og antiinflammatoriske Men det er ikke den eneste terapeutisk aktive substans det inneholder.

I de siste tre tiårene de har blitt publisert mer enn fem tusen artikler om dette krydderet eller noen av dets komponenter, rapportering om etterforskning in vitro Og også med mennesker som viser sin høy terapeutisk potensiale

Den aktiv Gurkemeie som gir den dens medisinske og kurative viktighet er som følger:

  • Curcumins og curcumoides, farvestoffer som har antioksidantegenskaper og antiinflammatoriske effekter.
  • Seskviterpen ketoner, slik som turmerol.
  • eterisk olje, med zingibereno, borneol og cineol, med tonic og stimulerende effekt.
  • Polysakkarider.
  • Mineraler, slik som jern og kalium.
  • valerinsyre og kaprylsyrer.
  • bitre prinsipper.
  • Harpiks.